Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-20-2010, 02:22 AM   #1
In Runtime
 
Join Date: May 2007
Posts: 318
Default OK so this sucks...

My sister bought a computer about 4 months ago from NewEgg, a cyberpower PC. It worked fine up until last night(technically 5 hours ago or so). First it froze so she restarted it and then it wouldn't boot regularly so she booted into safe mode which worked fine. Then after that I tried booting it regularly again and it froze at a flashing underscore, I went into BIOS upon a restart and the USB Photosmart printer was set as first boot device, I changed it to her Hard Drive and Windows booted. However her mouse and keyboard did not work so I restarted into Safe Mode again and the mouse and keyboard worked again. Upon the next restart, the computer froze again before fully booting. After this the Monitor no longer picks up Signal from the graphics card.

I have so far reseated everything, tried my graphics card, tried her onboard graphics and hooked her computer up to my monitor. Every single time there is no signal found from the graphics card. Could the PCI-E slot have blown? The computer sounds like it boots just fine and the motherboard light comes on and powers the USB components. What could the issue be?
__________________

__________________
AMD Phenom II x4 955 BE 3.2 Ghz | Asus m4a79xtd evo| HIS Radeon HD 5770 1 Gb | 4 Gb A-Data Gaming RAM | 500 Watt PSU | Antec 900 | Samsung Syncmaster 22" LCD
killthenakedcat is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 02:25 AM   #2
Guru
 
JogaBonito1502's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: U.S.
Posts: 7,841
Default Re: OK so this sucks...

If the onboard video doesn't work, and the PCI-e doesn't work (tested with 2 GPUs), my guess would be that the northbridge went bye-bye. Does Cyberpower PC offer any type of warranty? If so, I'd start talking to them.

edit: On second thought...Can you still boot into Safe Mode? Try toying with something different versions of GPU drivers.
__________________

JogaBonito1502 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 02:29 AM   #3
In Runtime
 
Join Date: May 2007
Posts: 318
Default Re: OK so this sucks...

no it doesn't even pick up a signal anymore so I can't see crap lol
and I know they do offer a 1 year limited warranty on parts but who knows how limited that is, I guess I'll be contacting them tomorrow after work if the northbridge is the case.
__________________
AMD Phenom II x4 955 BE 3.2 Ghz | Asus m4a79xtd evo| HIS Radeon HD 5770 1 Gb | 4 Gb A-Data Gaming RAM | 500 Watt PSU | Antec 900 | Samsung Syncmaster 22" LCD
killthenakedcat is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 04:08 AM   #4
BSOD
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 504
Default Re: OK so this sucks...

Quote:
Originally Posted by JogaBonito1502 View Post
If the onboard video doesn't work, and the PCI-e doesn't work (tested with 2 GPUs), my guess would be that the northbridge went bye-bye.
Yes I would agree. Get on to Cyber PC straight away because if it is only a few month's old, then it's bad manufacturing.
gmcrepair is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 11:37 AM   #5
Daemon Poster
 
The_Lucas's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 749
Send a message via ICQ to The_Lucas Send a message via MSN to The_Lucas Send a message via Yahoo to The_Lucas
Default Re: OK so this sucks...

You could try reseting the BIOS with the jumper and try that.
__________________
The Enigma Community
http://enigmacommunity.org
My Blog
http://lucasbytegeni.us
Quote:
Originally Posted by krone6 View Post
Doesn't "loatheing" something the same as "love?" Whenever i hear it be used the person "loves" that product or service or whatever it is they're talking about.
The_Lucas is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 07:24 PM   #6
In Runtime
 
Join Date: May 2007
Posts: 318
Default Re: OK so this sucks...

well my sister tried turning it on this morning and it once again booted fine, when we got home just now however, the computer was frozen and it now won't work again. She is getting blue screen error.
__________________
AMD Phenom II x4 955 BE 3.2 Ghz | Asus m4a79xtd evo| HIS Radeon HD 5770 1 Gb | 4 Gb A-Data Gaming RAM | 500 Watt PSU | Antec 900 | Samsung Syncmaster 22" LCD
killthenakedcat is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 01:42 AM   #7
BSOD
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 504
Default Re: OK so this sucks...

Quote:
Originally Posted by killthenakedcat View Post
well my sister tried turning it on this morning and it once again booted fine, when we got home just now however, the computer was frozen and it now won't work again. She is getting blue screen error.
Backup all your files if you can...is it windows 7?
gmcrepair is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 01:59 AM   #8
In Runtime
 
Join Date: May 2007
Posts: 318
Default Re: OK so this sucks...

yes it is windows 7 and what I'm thinking is that is possibly something such as the northbridge overheating and stopping function and then after resting it works again and then overheats and stops working again. Is this possible?
__________________
AMD Phenom II x4 955 BE 3.2 Ghz | Asus m4a79xtd evo| HIS Radeon HD 5770 1 Gb | 4 Gb A-Data Gaming RAM | 500 Watt PSU | Antec 900 | Samsung Syncmaster 22" LCD
killthenakedcat is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 02:06 AM   #9
BSOD
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 504
Default Re: OK so this sucks...

Quote:
Originally Posted by killthenakedcat View Post
yes it is windows 7 and what I'm thinking is that is possibly something such as the northbridge overheating and stopping function and then after resting it works again and then overheats and stops working again. Is this possible?
I'm not too sure of that...
But put her Hardrive into your machine, and backup all the documents, if you haven't done so already.
gmcrepair is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 02:11 AM   #10
In Runtime
 
Join Date: May 2007
Posts: 318
Default Re: OK so this sucks...

Well we are going to probably have to send it to cyberpower, i don't think she has anything all that important on there right now so it might not be that big of a deal backing up the files.
__________________

__________________
AMD Phenom II x4 955 BE 3.2 Ghz | Asus m4a79xtd evo| HIS Radeon HD 5770 1 Gb | 4 Gb A-Data Gaming RAM | 500 Watt PSU | Antec 900 | Samsung Syncmaster 22" LCD
killthenakedcat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0