Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-02-2005, 03:05 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13
Question Ok, im new to this forum, i need some comp help

I need some help with an older computer. When i turn it on, the fans start up, but nothing comes up on the screen. it is just blank. I have no idea what it could be. it has nothing to do with the power supply(comp wouldnt turn on if it was broken, and i bought a new one that didn't fix it either.)

anyone have an idea what woul cause this? and what to do to fix it?
I'm pretty good with computers, i've built 2 so far, but i can't figure it out.

thanks in advance
__________________

__________________
Jscho32 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:06 PM   #2
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

does your comp beep once when you start it up?
__________________

__________________
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:11 PM   #3
Baseband Member
 
XpBeast's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 51
Default Re: Ok, im new to this forum, i need some comp help

Helo are you there Jscho32?
You havent posted in awhile.

Aces Wild is a multitasker forsure!
Hey don't fall agen like last time
I only have 18 postes
Mabe he is seeing if it beeps right now.
__________________
XpBeast is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:12 PM   #4
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

im playing ddr and posting at the same time
__________________
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:19 PM   #5
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: Ok, im new to this forum, i need some comp help

Have u ensured all cables are plugged in correctly, for example the cpu power cable!!! I know if mine is not plugged in it wont boot!
__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:26 PM   #6
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13
Default

no, it doesnt beep when started up
__________________
Jscho32 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:30 PM   #7
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

it should beep... the one beep means a signal is being put out to the monitor, restart it, and listen closely for a beep...
__________________
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:31 PM   #8
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13
Default

no beep
__________________
Jscho32 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:32 PM   #9
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: Ok, im new to this forum, i need some comp help

If it doesn't beep it means theres no signal been output, that cud be bad video card, or just the fact its not booting!! Try reseating all hardware!!
__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:34 PM   #10
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

hmm maybe mobo or proc is toast, that is sometimes why there is no beep, but hopefully that is not the problem... Check and make sure your CPU fan is clipped down tight, maybe it wont boot to to heat...
__________________
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:41 PM   #11
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13
Default

it isnt be cause of heat, i cant turn it on for it to get over heated...

i used to have problems with it shutting off randomly b4 it totally broke.
would that be cause of the processor?
__________________
Jscho32 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:43 PM   #12
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

yea but it could also b the mobo too..
post system specs, maybe i could tell you...
__________________
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:53 PM   #13
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13
Default

doesnt say on the mobo, it was from a gateway comp, it was a gateway millenium edition.
__________________
Jscho32 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:56 PM   #14
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

system specs.... (I.E. proc speed plus make, amount of ram, hd size...)
__________________
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 03:58 PM   #15
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: Ok, im new to this forum, i need some comp help

I'm positive its the proc coz it had already started to fail! can u try another cpu in the system!
__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 04:08 PM   #16
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13
Default

ok, well the computer isnt too good anyways, 5 years old, maybe 6. i used some of the parts from it for my newer comp, so i'd have to buy new ones for it anyways to run that along with my 2 ones i have now

thx for ur help guys.
__________________
Jscho32 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 05:49 PM   #17
Fully Optimized
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,887
Default Re: Ok, im new to this forum, i need some comp help

Quote:
Originally Posted by ACES WILD
im playing ddr and posting at the same time
Right there, that's true talent.
__________________
Jamxx is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 06:10 PM   #18
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

thank
__________________

__________________
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
×