Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-02-2006, 06:58 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default Odd Problem.

Upon starting up my HP Pavilion a850e, everything powers on correctly, but instead of any Windows or HP welcome screens appearing, I have a screen cluttered with little green bars. The keyboard is plugged in and works otherwise, but nothing responds.

I called HP, and they told me to do the "press F8, F1, etc. repeatedly" trick, which didnt work. After moving some little green card around inside the actual computer, nothing changed once again.

Everything was perfectly fine up until about 9 AM today, so I have no clue what could cause this. Any ideas?
__________________

friscodude is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2006, 07:01 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Odd Problem.

Sounds like your video is hosed. Does it have an add in video card or on-board video?
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2006, 07:13 PM   #3
Golden Master
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7,534
Default Re: Odd Problem.

If he was moving around a little green card, it must be a graphics card not onboard (either that or he was moving around some other part)...

(1) Do you know what "card" you were moving around?
(2) Do you have any restore discs or anything you can run from the BIOS?
(3) I'd take it back to Hewlett-Packard before doing anything myself or in-town, some actions done on computers by select manufactures void warranties, not sure on HP or not.
LA061 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2006, 07:23 PM   #4
Beta Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default Re: Odd Problem.

1) No clue whatsoever. The person on the other end of the line didnt say. It had two little tan tabs holding it in, and there were two slots to stick it into. Im thinking it might be RAM, not sure.

2) Nope, the computer didnt come with anything of the sort to my knowledge.

3) They said a tech would eventually call. I just figured I might as well try to find a solution before then.

Its not the monitor, considering I tried hooking up another to the computer and got the same problem.

And its a Radeon 9800 Pro card. I bought the computer online, pre-assembled from HP
friscodude is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2006, 07:43 PM   #5
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Odd Problem.

Yea, if it's still under warranty, going the HP tech route is the way to go. They can replace the faulty part which seems to be the video card from the screen corruption you described.

That sounds like the RAM you were messing with.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2006, 07:45 PM   #6
Beta Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default Re: Odd Problem.

I just checked- it was the RAM.

Hopefully they'll get in contact with me soon. I'd like to have that computer good to go in a few days hopefully. >_>
__________________

friscodude is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0