Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-05-2008, 06:59 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Default Is this normal.

I recently got my computer back from a repair shop.It completly restarted, so I was trying to install my antivirus, but the cd wouldnt load it doesnt show under my computer either.The same results happen with every cd I tryed do, I have to program something first or is it a computer problem ?
__________________

Lost37 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 07:02 AM   #2
Daemon Poster
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 511
Send a message via AIM to Denthúl Send a message via MSN to Denthúl Send a message via Yahoo to Denthúl
Default Re: Is this normal.

It's possible that you may need to reinstall your CD drive's drivers. Right click on My Computer (or Computer for Vista) and go to Manage, then select Device Manager and look at where the CD/DVD drives should be. If it is listed with a yellow exclamation mark next to it, you need to install the drivers. If it isn't listed, open up your case and make sure that the IDE or SATA cable is plugged in. If not, plug it in and then see if that makes a difference.
__________________

Denthúl is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 07:12 AM   #3
Beta Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Default Re: Is this normal.

Quote:
Originally Posted by Denthúl View Post
It's possible that you may need to reinstall your CD drive's drivers. Right click on My Computer (or Computer for Vista) and go to Manage, then select Device Manager and look at where the CD/DVD drives should be. If it is listed with a yellow exclamation mark next to it, you need to install the drivers. If it isn't listed, open up your case and make sure that the IDE or SATA cable is plugged in. If not, plug it in and then see if that makes a difference.
Im looking under it would it be under Disk Drive or system devices or is it something else.
Lost37 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 07:13 AM   #4
Daemon Poster
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 511
Send a message via AIM to Denthúl Send a message via MSN to Denthúl Send a message via Yahoo to Denthúl
Default Re: Is this normal.

The category in Device Manager should read: CD/DVD-ROM Drives.
Denthúl is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 07:22 AM   #5
Beta Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Default Re: Is this normal.

Quote:
Originally Posted by Denthúl View Post
The category in Device Manager should read: CD/DVD-ROM Drives.
It doesnt show that option.
Lost37 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 07:24 AM   #6
Daemon Poster
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 511
Send a message via AIM to Denthúl Send a message via MSN to Denthúl Send a message via Yahoo to Denthúl
Default Re: Is this normal.

Then I would suggest taking a look inside your computer to make sure that the drive is actually connected to the motherboard. That's the only thing I can really think of. I know I've had some intermittent issues with my SATA DVD-RW drive where I have to scan Device Manager every now and then to get it to show up, but this doesn't sound like that.
Denthúl is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 07:40 AM   #7
Beta Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Default Re: Is this normal.

Quote:
Originally Posted by Denthúl View Post
Then I would suggest taking a look inside your computer to make sure that the drive is actually connected to the motherboard. That's the only thing I can really think of. I know I've had some intermittent issues with my SATA DVD-RW drive where I have to scan Device Manager every now and then to get it to show up, but this doesn't sound like that.
Its conected it just doesnt show i guess i'll take it to the store thanks for the help.
Lost37 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 08:33 AM   #8
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Re: Is this normal.

Yeah that would be your best bet,to take it back to the store!
__________________

__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0