Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-11-2006, 01:42 PM   #1
In Runtime
 
thomas49th's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 395
Default No VGA!!!!!!!!!! Plz HELP

Hi, ive just set assembled the components. I booted it the first time, everything spins, the motherboard's onboard LED (SB_PWR) illuminates, the LAN light flickers, i can open and shut cd drives, but nothing comes on the monitor! THe monitor LED doesn't do anything, there is no picture (im using onboard VGA). I tested on another machine, and it's fine. I put a graphics card in my new build, and connected the monitor to that. Still no change...

Is my motherboard damaged?

its
__________________

thomas49th is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 01:59 PM   #2
In Runtime
 
thomas49th's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 395
Default Re: No VGA!!!!!!!!!! Plz HELP

other devices are:

400W PSU (optronix i think)
512mb kingston ram (from qualified vendor's list for motherboard)
amd 3200+ athonlon CPU

those and my monitor should be all my pc needs to boot (apart from the Power leed and reset lead from front side pannel).

When i first turn it on the keyboard LEDs flash (cap, num, scroll lock) and when i press the off button they all flash.


I tried putting my new PCI-E card in it, and connect the monitor to it, still didn't work.

Once i turn it on, nothing happens when i press the caps lock no lights come on

What should I do?
__________________

thomas49th is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 02:29 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 184
Send a message via AIM to Bloodstalker999
Default Re: No VGA!!!!!!!!!! Plz HELP

I would Double check that you put the power and reset buttons on the right spot on the mother board, sounds like you know what you are doing but maybe just over looked somthing so small
__________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Live forever or die trying
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bloodstalker999 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 03:59 PM   #4
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: No VGA!!!!!!!!!! Plz HELP

The monitor your using is a known working monitor right???

If it is known working then

i would suggest doing EXACTLY this.

the basics are

1.Motherboard
2.Powersupply
3.CPU
4.RAM
5.Videocard /unless you have onboard video




REMOVE the motherboard, place it on a Plastic surafce/ such as a rubber mat, or a large square of packing material.

plug the power supply into the board, ram, cpu, videocard. ONE thing at a time, double check and make sure everything is in place properly.

ok, take your case and move it by the board and plug the powerswitch onto the CORRECT pins on the motherboard.

Hook up the monitor to the back of the videocard, carefully, its not screwed down it can pop out easily..

press the power button.

No video?

Try the onboard video

Still no video?


try hooking up the small speaker in your pc to the CORRECT pins on the mobo to get a diagnostic beep code.

boot it again to see if you can hear beeps?

If you get this far with still no video, i would start replacing the Hardware.

Usually i start with the easiest things first. such as RAM, Videocard ect...

Keep us updated after you try this.

Good Luck
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 04:01 PM   #5
In Runtime
 
thomas49th's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 395
Default Re: No VGA!!!!!!!!!! Plz HELP

In the end i just needed to use the EATXPWR and AXT V 12 sockets . Im installing windows xp pro now...

Thanks for the support though, much appreciated
thomas49th is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0