Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-13-2010, 01:57 PM   #1
Daemon Poster
 
r_moore04's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 737
Send a message via MSN to r_moore04
Default no start up

im having a big problem, for the past week i have switched my pc on and out of the blue it would just turn off, and now it wont even switch on, well it does for about 2 seconds then just turns off (all fans and lights come on, and just powers off)

i have just cleaned into the case, no dust, and have deconnected all cables and plugged them back in.

PSU problem or something else???
__________________

__________________
Microsoft Certified IT Professional (MCITP)
MCP,MOS,MCDST,MCSA,MCITP,MCTS
r_moore04 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 02:42 PM   #2
Fully Optimized
 
Indigo's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: USA
Posts: 1,866
Default Re: no start up

What kind of power supply is it? Name brand with enough wattage hopefully. The first way to be certain of the issue is to just swap the power supply out with a different one. Does the system turn on with the other one? If not, isolating the problem may be harder.
__________________

Indigo is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 02:44 PM   #3
In Runtime
 
blando233's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: US
Posts: 153
Send a message via AIM to blando233
Default Re: no start up

LOL everyone is having a problem with there PSU..Once again agree with OG if you know anythone with an extra PSU with more or same wattage try swapping it out to test.
blando233 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 02:53 PM   #4
Daemon Poster
 
r_moore04's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 737
Send a message via MSN to r_moore04
Default Re: no start up

its a OCZ StealthX Stream 600w Silent SLI Ready ATX2, i got it from overclockers, 25th aug 2007, and all OCZ PSU have a 3 year warranty, iv just gone over that by about 5 weeks! i'll ring some people and see if they have a PSU but i dont think any1 will have, the only other thing is the motherboard its self, its coming upto 5 years old so i dont no if its the motherboard or PSU
__________________
Microsoft Certified IT Professional (MCITP)
MCP,MOS,MCDST,MCSA,MCITP,MCTS
r_moore04 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 02:54 PM   #5
Fully Optimized
 
Indigo's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: USA
Posts: 1,866
Default Re: no start up

Yup, motherboard would be what I suspect next, but I'm being hopeful and going with the power supply for now.

Nothing wrong with that PSU in general, get another one of those if you'd like - bad PSUs happen, even from the name brand guys.
Indigo is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 02:55 PM   #6
In Runtime
 
blando233's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: US
Posts: 153
Send a message via AIM to blando233
Default Re: no start up

Yea i had a nice PSU and it went bad i dont even think i had it long..
blando233 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 08:21 AM   #7
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: no start up

Change PSU first. If it was turning on and then randomly turning off, in my opinion, that's about 90% chance of the PSU.
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 08:24 AM   #8
Baseband Member
 
Alexander7567's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 23
Default Re: no start up

I had the same problem once. I bought a cheap tester off ebay for 10 or 20 dollars and turned out it was the power supply.
Alexander7567 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 08:44 AM   #9
In Runtime
 
blando233's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: US
Posts: 153
Send a message via AIM to blando233
Default Re: no start up

Ask one of your friends if you can borrow theres for a second lol..just ask see if they will take theres out for 2 mins to test yours and if it works you know that you need to go out buy a new one.
blando233 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2010, 11:57 AM   #10
Daemon Poster
 
r_moore04's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 737
Send a message via MSN to r_moore04
Default Re: no start up

iv got a m8 coming round with a psu, ill let you know how it goes...

it is the psu, we put a 750watt in and it works fine, so just going buy a cheap 600watt psu, only going need this pc until summer next year so should be fine
__________________

__________________
Microsoft Certified IT Professional (MCITP)
MCP,MOS,MCDST,MCSA,MCITP,MCTS
r_moore04 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0