Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-25-2009, 09:27 PM   #1
Baseband Member
 
wizard12's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 55
Default No sound In Windows Media Player

I want to watch dvds on my computer but when i use Windows media player there is no sound when i play the movie. The movie part works fine but there is no sound at all. The speakers are on and the sound should work but it doesn't. Can someone help me?
__________________

__________________
My current Build

Windows XP SP 3 (Yeah pretty old)
Processor-Intel Core 2 Duo 6300@1.88 GHz
Ram-4 GB ram
Hard Drive-Maxtor 320Gb and external Freegate 250 GB
PNY Nvidia Verto 9500 GT 1GB
Too lazy to look up my Mobo but i know its Gigabyte
wizard12 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2009, 10:10 PM   #2
Daemon Poster
 
Dodge1970's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 595
Default Re: No sound In Windows Media Player

Are you using onboard or a separate card installed? Often the sound mixer for the sound software will play a role if the wav file volume adjustment is down or the mute option is enabled on WMP. You may have to download some additional audio codecs if something was knocked out.

The first step to see if everything is working as far as sound drivers would be typing dxidiag at the Start>Run command line for XP or Start>Search for Vista to bring up the DX diagnostics. That will show any problems found in the sound section there.
__________________

Dodge1970 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2009, 04:14 PM   #3
Baseband Member
 
wizard12's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 55
Default Re: No sound In Windows Media Player

I do use onboard sound. Also my sound works fine for other things the only problem is with the media player. I tried typing dxidiag but it does not work. The error message says "Windows cannot find 'dxidiag'. Make sure you typed the name correctly, then try again.
__________________
My current Build

Windows XP SP 3 (Yeah pretty old)
Processor-Intel Core 2 Duo 6300@1.88 GHz
Ram-4 GB ram
Hard Drive-Maxtor 320Gb and external Freegate 250 GB
PNY Nvidia Verto 9500 GT 1GB
Too lazy to look up my Mobo but i know its Gigabyte
wizard12 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2009, 09:44 PM   #4
Daemon Poster
 
Dodge1970's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 595
Default Re: No sound In Windows Media Player

It's not D X I D I A G it's D X D I A G all one word in lower case. If you were mistyping like you posted here nothing will come up. That's why you are seeing that message come up.

Are you running XP or Vista there? It sounds more like you are running XP and using WMP 9 or 10, 11 is now in need of a fresh install to correct something.

WMP 9 sadly lacked support for a great deal of codecs you would need to run movie dvds. You had to locate too many 3rd party and download or pay for them while other players like PowerDVD, Media Player Classic, or upgrading to one of the newer versions of WMP would see that taken care of.

With XP 10 seems to be the best there for XP as far as WMP is concerned. If this is being seen on Vista with 11 you have to repair 11, wait for 12 beta to come out, or use a 3rd party player if you have all the codecs and 11 is toast. You can't reinstall 11 since that comes in Windows there.

Run the dxdiag tool anyways to see what that reports.
Dodge1970 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0