Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-15-2006, 03:31 PM   #1
Fully Optimized
 
joe pic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,527
Send a message via AIM to joe pic Send a message via MSN to joe pic Send a message via Yahoo to joe pic
Default No sound in Vista -rep points!

hey guys,

my sound doesn't work in Vista, I can't hear anything. it works fine in XP, but when i boot into vista, i can't hear anything whatsoever...
I have an integrated realtek audio device...i dont know, here's from dxdiag:

DEVICE:
Realtek HD Audio rear output
Device ID: HDAUDIO\FUNC_01VEN_10ECDEV_0883SUBSYS_1
Manufacturer ID: 1
Product ID: 100
Type: WDM
Default Device: Yes

DRIVERS:

Name: RtkHDAud.sys
Version: 5.10.0000.5213 (English)
Date: 1/23/2006
WHQL Logo'd: Yes
Provider: Realtek Semiconductor Corp.

whenever i open Dxdiag in vista, nothing shows up under the sound tab....

can someone find me those drivers that would work in vista? or something that would work in vista? it would be great if i could have sound

thanks so much, i'll hand out rep points to whoever helps
__________________

__________________
"I Don't like to repeat successes. I like to move on to other things." - Walt Disney
Proud Chrome OS Pilot Program participant
www.twovisionaries.com
joe pic is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2006, 03:47 PM   #2
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: No sound in Vista -rep points!

What I usually do is that I go to Device manager, open the audio controller properties, update the driver manually and then, I choose manually the file. Afterwards, I go with my CD and I choose the file. It should go right through.
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2006, 04:03 PM   #3
Fully Optimized
 
joe pic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,527
Send a message via AIM to joe pic Send a message via MSN to joe pic Send a message via Yahoo to joe pic
Default Re: No sound in Vista -rep points!

see, it didn't come with a CD. i already tried to manually locate it and have windows update it
__________________
"I Don't like to repeat successes. I like to move on to other things." - Walt Disney
Proud Chrome OS Pilot Program participant
www.twovisionaries.com
joe pic is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2006, 04:55 PM   #4
BSOD
 
Deathstar's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 756
Default Re: No sound in Vista -rep points!

I found what I had to do was manually direct Vista to my XP driver, it could not find it by itself because it is not branded for Vista.

If you have the sound driver d/loaded to your pc, go to device manager as lhuser has stated but instead of letting Vista automatically update, manually direct it to the driver file. It worked for me with my Soundmax XP driver.

EDIT: Have you checked your m/board manufacturers website for the latest sound driver?? (Being Realtek I'm presuming it is onboard)
Deathstar is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2006, 07:01 PM   #5
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: No sound in Vista -rep points!

Download the drivers, save to CD, manually update them, and that should hopefully work.
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2006, 10:17 PM   #6
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: No sound in Vista -rep points!

Usually, Realtek Drivers come from Analog Devices. What's your motherboard model? I will perofrm a search for you
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2006, 11:08 AM   #7
Fully Optimized
 
-Paul-'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,242
Send a message via AIM to -Paul- Send a message via MSN to -Paul-
Default Re: No sound in Vista -rep points!

I guess he figured it out, since he didnt respond to you lhuser.
-Paul- is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2006, 11:16 AM   #8
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: No sound in Vista -rep points!

I guess so...oh well...
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2006, 06:27 PM   #9
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: No sound in Vista -rep points!

go to windows update and it will get the drivers. i have the same sound device
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2006, 06:27 PM   #10
Fully Optimized
 
joe pic's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,527
Send a message via AIM to joe pic Send a message via MSN to joe pic Send a message via Yahoo to joe pic
Default Re: No sound in Vista -rep points!

oohh crap sorry guys, yeah i forgot about this

i got it working after a million tries.. thanks a lot lhuser for your help, i appreciate it
__________________

__________________
"I Don't like to repeat successes. I like to move on to other things." - Walt Disney
Proud Chrome OS Pilot Program participant
www.twovisionaries.com
joe pic is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0