Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-04-2005, 05:31 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 11
Default No sound :( please help, Soltek SL-75FRN2 and AMD.....

So I just started a new job and did a fresh install of XP.

The motherboard is a soltek SL-75FRN2-L with a AMD 2600+.

I installed the drivers just like it says to in the book, the all in 1 first then i istalled the Realtek AC 97 drivers but no sound.

I have checked the bios, looked though all the truble shooting guides and still no luck.

WTF, is there a wire thay maybe was not connected or is the audio out directly attached to the board. I have also tried all output ports and everytihng with no luck.

I have installed/ removed /reinstalled 10 times

Anyone have any info that may help?
__________________

smokedvw is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2005, 05:33 PM   #2
Fully Optimized
 
99nasha's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,995
Default

Have you tried downloading the latest drivers for it? And are your speakers plugged in correctly?
__________________

99nasha is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2005, 05:57 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 11
Default Re: No sound :( please help, Soltek SL-75FRN2 and AMD.....

Quote:
Originally Posted by 99nasha
Have you tried downloading the latest drivers for it? And are your speakers plugged in correctly?
I have tried the newest drivers from soltek. i have unplugged and tried other headphones .... in every slot a million times
smokedvw is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2005, 06:07 PM   #4
Fully Optimized
 
99nasha's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,995
Default

What are you trying to listen to? Music or anything. Mabye the volume is turned down somewhere??
99nasha is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2005, 06:29 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 11
Default Re: No sound :( please help, Soltek SL-75FRN2 and AMD.....

Quote:
Originally Posted by 99nasha
What are you trying to listen to? Music or anything. Mabye the volume is turned down somewhere??

Music, System tones, Like beeps, i have gone though ALL of the trubleshooting guides
with no avail

The volume isnt turned down, im wondering if anytying needs to be plugged into the motherboard where it attaches to the output jacks. Like a wire or something or is the on board stuff already set up.
smokedvw is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2005, 07:31 PM   #6
Solid State Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 11
Default Re: No sound :( please help, Soltek SL-75FRN2 and AMD.....

Yeah i was just told by a co worker that the company for his mobo had teh wrong drivers, does anyone have a SL-75FRN2 which drivers do u use?
smokedvw is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2005, 09:39 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 11
Default Re: No sound :( please help, Soltek SL-75FRN2 and AMD.....

Yeah I am wondering about this, i think it may be the wrong drivers for the card, like maybe its a sound max but thye have realtek drivers.

I used the nvidia ones from teh nvidia website but they did not work, do i need the AC 97 for sound to work?

The one that comes with it is Realtek?? Does anyone have this mobo or konw a soltek site?
smokedvw is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 02:02 AM   #8
Fully Optimized
 
winterfreshpwnz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,099
Send a message via AIM to winterfreshpwnz Send a message via MSN to winterfreshpwnz
Default Re: No sound :( please help, Soltek SL-75FRN2 and AMD.....

I got my sound drivers from nvidia's site and I have sound so that shouldn't be the issue. Try rightclicking My Computer and go to Properties. Go to the Hardware tab and then Device Manager. Go to the part that says something about sound or sound devices, etc. and click the plus box so it's a minus and tell me what you see.
__________________
ASUS M4A89GTD PRO/USB 3.0 | AMD Athlon II X2 245 | 2X2GB A-DATA DDR3 | Western Digital Caviar Blue 500GB | OCZ StealthXStream 500W | Logitech G500 Mouse
winterfreshpwnz is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 02:30 AM   #9
Solid State Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 11
Default Re: No sound :( please help, Soltek SL-75FRN2 and AMD.....

ill have to do taht when im at work again tommorow but in taht seciton there is about 5 things, one of which is the realtek sound...... doesnt work though
smokedvw is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 02:33 AM   #10
Fully Optimized
 
winterfreshpwnz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,099
Send a message via AIM to winterfreshpwnz Send a message via MSN to winterfreshpwnz
Default Re: No sound :( please help, Soltek SL-75FRN2 and AMD.....

Is there any red x's by any of them and if not then try right clicking and going to properties and then troubleshoot.
__________________

__________________
ASUS M4A89GTD PRO/USB 3.0 | AMD Athlon II X2 245 | 2X2GB A-DATA DDR3 | Western Digital Caviar Blue 500GB | OCZ StealthXStream 500W | Logitech G500 Mouse
winterfreshpwnz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0