Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-25-2005, 10:00 PM   #1
Beta Member
Join Date: Jan 2005
Posts: 3
Angry No sound?

well today my brother wanted to play half life on my comp since his isnt working at the moment. i let him play, but he wanted to some music so i open winamp and put in about 20 cool songs and walk out of the room. within 15 minutes i can hear him across the house, "the sound went out" lol the thing that sucks is i just got a pair of pc150's today that ive been waiting for about 8 days, and my sound isnt working...

-i had the volume on about full blast...
-my brother said the music went out before the half life ingame sound (if that makes a different).
-i have an onboard sony sound card -_-

krosmo is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 10:22 PM   #2
The Candy Man
~mr mixx~'s Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 10,755
Default Re: No sound?

well you could check to make shure that your speaker connections are snug and pushed in all the way, i once had a problem like that , but sound was only coming out of one side of the speaker's..

it turned out to be loose wiring connection in back. If the connections are ok, then try using windows media player, do you get the same results from it, if so then yes it's your sound card config. settings.

" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 11:11 PM   #3
Daemon Poster
zero4zero's Avatar
Join Date: Jan 2005
Posts: 563
Default Re: No sound?

Right clic My Computer>Properties>Hardware>Device Manager> click on the + beside the sound, video and game controller. If you have a yellow exclamation mark, it means you have a conflict. Right click on the device which has a conflict and then properties>drivers update driver. Windows will seach for the drivers a re'install them.
From what you wrote, your brother was playing a game and listening to music at the same time!! which sound leads? Can you play two games at the same time! Well you can't listen to two different sound source at the same time.
You can also check in your control panel to make sure your sounds have been assigned to the right device, in case you have 2; like a sound card and another one on your mobo.
Asus P4P800 SE
Intel P4 3.2 Gig 1024 Meg PC3200 cas latency 2.5
RAID 0 2-36.7 Gig SATA WD 10,000 RPM
6500 Kb bandwith Internet Connection
zero4zero is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2005, 02:05 AM   #4
Beta Member
Join Date: Jan 2005
Posts: 3
Default Re: No sound?

thanks for all your help guys! i got it working
krosmo is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2005, 02:26 AM   #5
Golden Master
alvino's Avatar
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: No sound?

Yeah, check the settings.
alvino is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 08:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0