Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-09-2009, 01:21 PM   #1
Daemon Poster
 
Join Date: May 2009
Posts: 690
Smile No screen startup help

I have one Stick of DDR 2 PC6400 800 MHz 2 GB RAM by Centon.

My CPU is an AMD Athlon 64 5800+ Socket AM2.

My Power Supply is an Ultra 600 Watt with a 24 Pin connnector going to the Motherboard and a 4. Pin connector going to the Motherboard near the CPU.

And my RAM is installed in Slot 3.

When I start up the computer I get now image on screen and the Monitor is connected to the HDMi Video port on the Motherboard and I tryed the VGA Port and still nothing.

My Motherboard is the ECS A780GM-A AMD 780G

Please help
__________________

biferi is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 01:30 PM   #2
Fully Optimized
 
vampist's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: USA
Posts: 2,404
Default Re: No screen startup help

What did you do before the screen turned off or stopped working?
Put in new ram?
Does the computer tower turn on? (the case, big bulky thing)
Does the computer make any beep noises?
Have you tried placing the ram card into slots 1,2, and 4?
__________________

__________________
Everyone's Favorite Turd xD
ET: "Phone home!"
Geek: "ping 127.0.0.1"

"If that guy knew half the $h*t that I know, his fuzzy little head would explode. " - Matthew Farrell
vampist is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 01:39 PM   #3
Daemon Poster
 
Join Date: May 2009
Posts: 690
Smile Re: No screen startup help

I just put togather this system now.

And it does turn on and no ECS Logo come onscreen.

No POST Beep because it has no Inturnale Speaker.

I did try RAM in diferant Slots no go.

I had the monitor with another computer and when I connect it with this new system no image so I know the monitor is good because I use it now on another sstem.
biferi is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 02:00 PM   #4
Fully Optimized
 
vampist's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: USA
Posts: 2,404
Default Re: No screen startup help

Quote:
Originally Posted by biferi View Post
I just put togather this system now.

And it does turn on and no ECS Logo come onscreen.

No POST Beep because it has no Inturnale Speaker.

I did try RAM in diferant Slots no go.

I had the monitor with another computer and when I connect it with this new system no image so I know the monitor is good because I use it now on another sstem.
Oh ok, so you put the entire system together yourself. Alright.. That doesn't really help the situation.. It can be a number of things now.

Well it seems you are not new to computers so I am sure you have done this. But make sure everything is connected inside.
With no start up or no internal speaker you may have to use process of elimination..
Do you have another ram card you could use?
Oh also.. Your motherboard has a on board VGA port. Are you attempting to use the monitor with that? Or do you have a GPU you are trying to use?
__________________
Everyone's Favorite Turd xD
ET: "Phone home!"
Geek: "ping 127.0.0.1"

"If that guy knew half the $h*t that I know, his fuzzy little head would explode. " - Matthew Farrell
vampist is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 03:12 PM   #5
Daemon Poster
 
Join Date: May 2009
Posts: 690
Default Re: No screen startup help

My Motherboard has an onboard VGA and HDMi Port and I try both and nothing.

I just foundout from the ECS Compony that they have BUZZERs on the board to give the POST Beep.

Am I right that if it was a Grounding thing the whole system would shut down right away because the Board would be tuching the Cass?
biferi is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 03:14 PM   #6
Fully Optimized
 
vampist's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: USA
Posts: 2,404
Default Re: No screen startup help

Quote:
Originally Posted by biferi View Post
My Motherboard has an onboard VGA and HDMi Port and I try both and nothing.

I just foundout from the ECS Compony that they have BUZZERs on the board to give the POST Beep.

Am I right that if it was a Grounding thing the whole system would shut down right away because the Board would be tuching the Cass?
Usually the entire system will turn off yes.
So you do have post beeps alright, and you are not getting any?
__________________
Everyone's Favorite Turd xD
ET: "Phone home!"
Geek: "ping 127.0.0.1"

"If that guy knew half the $h*t that I know, his fuzzy little head would explode. " - Matthew Farrell
vampist is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 03:44 PM   #7
Daemon Poster
 
Join Date: May 2009
Posts: 690
Default Re: No screen startup help

I am not getting any POST Beeps and the CPU Fan and all the Fans are going.

If my RAM was not in right I would get a POST Beeps and I am not.
biferi is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 04:51 PM   #8
Fully Optimized
 
vampist's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: USA
Posts: 2,404
Default Re: No screen startup help

Quote:
Originally Posted by biferi View Post
I am not getting any POST Beeps and the CPU Fan and all the Fans are going.

If my RAM was not in right I would get a POST Beeps and I am not.
This is very true.
Can't be GPU. It's on board..
Can't be the monitor you tried it on another computer.
Can't be the PSU. Everything else powers..
Can't be the ram. No post beeps.
Can't be the processor. No post beeps.
Can't be HDD. No post beeps.

Hm.. Wow dude.. You got me stumped. I would wait to see what some other members have to say. Unless you got a bad motherboard. That seems to be the only thing I can think of..
__________________
Everyone's Favorite Turd xD
ET: "Phone home!"
Geek: "ping 127.0.0.1"

"If that guy knew half the $h*t that I know, his fuzzy little head would explode. " - Matthew Farrell
vampist is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 05:09 PM   #9
Daemon Poster
 
Join Date: May 2009
Posts: 690
Smile Re: No screen startup help

I was going to try to Clear CMOS and also Take Battery out for overnight.

And try putting CPU back in.

Just say the CPU was Loss or not in I would get a Beep right??
biferi is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 05:12 PM   #10
Fully Optimized
 
vampist's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: USA
Posts: 2,404
Default Re: No screen startup help

Quote:
Originally Posted by biferi View Post
I was going to try to Clear CMOS and also Take Battery out for overnight.

And try putting CPU back in.

Just say the CPU was Loss or not in I would get a Beep right??
I'm pretty sure it would beep yes.
You could try the cmos battery yeah you don't have to wait a whole night though.. Unplug the PSU and the cmos battery and wait 2 full minutes.
__________________

__________________
Everyone's Favorite Turd xD
ET: "Phone home!"
Geek: "ping 127.0.0.1"

"If that guy knew half the $h*t that I know, his fuzzy little head would explode. " - Matthew Farrell
vampist is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0