Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-12-2008, 03:22 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Default No monitor signal.

Well I have no signal to my monitor as the title says. However, I strongly believe that it has something to do with the processor or the ram. I have a brand new motherboard(bought this because I thought it was the problem). I have a brand new 8500GT as well. All the parts are compatible. No funky mismatch.

I started having problems with the computer about a month ago. I just started trying to address and fix this problem. I put a new motherboard in because I thought that was the problem. Then since there was still no signal I purchased a new cheap video card. Still no solution.

So is it possible that something happened to the processor and thats why there is no signal to the monitor? Is this plausible or is it the ram or both? there is 4-1gb sticks.

System: socket 775 3.6ghz p4, abit p35-e mobo, 4x1gb ram, 2x250gb harddrives, 8500GT and 6800ultra, also an audigy2 sound card.
__________________

hatty is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2008, 02:00 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: No monitor signal.

It's entirely possible that your monitor or monitor cable is bad. Try a different monitor and/or cable if you have one available. Or you can try hooking up the monitor to another computer if available.
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2008, 07:51 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Re: No monitor signal.

well yes that is a possibility but the monitor i hooked it up to is the same one that im on. and i tryed more then one monitor when i first discovered the problem
hatty1 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2008, 07:55 PM   #4
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: No monitor signal.

What OS are you running, and is your CPU OC'd?
__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2008, 07:59 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Re: No monitor signal.

I have yet to even install windows. The monitor is just black and the power light is flashing.
hatty1 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2008, 08:01 PM   #6
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: No monitor signal.

Strip it down to basics and try to boot. One stick of memory, video card, no drives. See if it gets a signal.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2008, 08:03 PM   #7
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: No monitor signal.

for some reason my worked when i built it i did a cmos reset and it worked so just give that a try.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2008, 12:41 AM   #8
Beta Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Re: No monitor signal.

I actually tryed the thing with no drives and it still didnt work. I tryed the bare minimum with 3 dif video cards. 2 pci-e and even 1 pci. still no signal. To do the cmos clear i just move the jumper right?
hatty1 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2008, 12:44 AM   #9
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: No monitor signal.

yep, cut it on and then switch it back.

mess with the ram to put it in different slots ad try 1/2 sticks.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2008, 02:07 AM   #10
Beta Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Re: No monitor signal.

Thank you all very much for the ideas. I'm going to try the clear memory thing tomorrow and ill let you know how it goes.
__________________

hatty1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0