Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-06-2006, 07:53 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Default No Idea

Hey guys. so i have a bit of a problem. My computer decide's that all of a sudden it doesnt want to show the screen. So i usually am using it then i hear a popping noise then the computer is still running but no monitor. THen evenutally it turns the monitors on again, but freeze's up somtimes also. The monitor's dont pop but the tower does. The integrated video card doesnt seem to work right now, it only works when i have my ati radeon dual monitor video card in. I have no ideawhat to do on this one or how to fix it
__________________

ipseity is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2006, 08:15 PM   #2
Fully Optimized
 
-Paul-'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,242
Send a message via AIM to -Paul- Send a message via MSN to -Paul-
Default Re: No Idea

can you put the ATI card in?
__________________

-Paul- is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2006, 08:28 PM   #3
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: No Idea

use the video card...
__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2006, 09:43 PM   #4
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: No Idea

why would you use integrated when you have a video card lying around?..
__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2006, 10:19 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 14
Default Re: No Idea

I totally agree, having a dedicated graphics card means that your system memory is not "stolen" by the intergrate graphics not to mention the better performance it will bring. Even the lowest entry-level graphics card are better than integrated graphics.
elitehacker is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 06:31 AM   #6
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Re: No Idea

In the bios there is a setting in there asking the primary graphics in there u can change it from there (I think) =)
__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 04:16 PM   #7
Beta Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Default Re: No Idea

ok guys, wrong track. when i use the card the monitor's work "somtime's" for about .. 15 minutes then there is a semi poping noise then the screens just stop getting the image from the computer.. monitor's still have power, computer still on with fans running but no monitors.
ipseity is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 04:25 PM   #8
In Runtime
 
iceshooter16's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 156
Default Re: No Idea

Could the card be overheating? That would explain it running for 15 mins or so then stopping. Does the fan on your card work?
iceshooter16 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 08:48 PM   #9
Beta Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Default Re: No Idea

there isnt a fan on it though.. so i dont know what to do
ipseity is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 09:24 PM   #10
Fully Optimized
 
Join Date: Oct 2005
Location: 1
Posts: 2,525
Default Re: No Idea

first off check the graphics card on the computer that your using to type here to see if its good or not.

maybe the cpu is overheating, the fans are running to hot and just shut off. check your temps on your computer.
__________________

Ronco Rox is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0