Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-07-2005, 10:16 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 55
Default no boot.ini???

Ok I just formatted my computer, but there seems to be no boot.ini. My boot sequence is CDROM then Hard Drive, but I can't get into windows XP without having the XP cd inside. I can't find a boot.ini anywhere in c:/windows, or in msconfig. Can I generate or download one? I really don't want to have to format again. Thanks for your help.
__________________

Argon is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2005, 10:38 PM   #2
BSOD
 
Amorssang's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 358
Send a message via AIM to Amorssang Send a message via MSN to Amorssang
Default Re: no boot.ini???

Maybe you could ask someone you know who uses the same version of XP to copy his boot.ini and send it to you
__________________

Amorssang is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2005, 10:41 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 55
Default Re: no boot.ini???

where do I save it?
Argon is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 02:55 AM   #4
Fully Optimized
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,855
Default Re: no boot.ini???

Quote:
Originally Posted by Argon
where do I save it?
It's a hidden system file here C:\boot.ini, to see these hidden system files you need to open Windows Explorer click on Tools / Folder Options / View. Then click on show hidden files and folders. Then scroll down a bit further, and take the tick out of hide protected operating system files (Recommended).

Here's a boot.ini file for you.

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect
__________________
Wombats do it in the dark.
Wombät is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 03:04 AM   #5
Fully Optimized
 
Paradox's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,913
Send a message via AIM to Paradox Send a message via MSN to Paradox Send a message via Yahoo to Paradox
Default Re: no boot.ini???

You could probably get someone on CF to email theirs to you if they have the same version as you (as in original xp, sp1, or sp2) Then you can put it on there

That or maybe "repair" windows when you boot the system with the xp cd
__________________
ROW ROW FIGHT THE POWAH

Xbox Live: Error Lord
Personal Email: HunterMRose[at]gmail.com
Aim: Error Lord
Paradox is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 12:57 PM   #6
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 55
Default Re: no boot.ini???

wow thanks a lot, I'll try that, I just don't know what to use as the syntax parameters. In computer management, my C:/ drive is on disk 2, partition 1. Does that mean that I should have:

multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)

??
Argon is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 01:04 PM   #7
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: no boot.ini???

What do you mean by, its on Disk 2?

If its Drive C, surely it should be Disk 1?

Otherwise, thats right.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 01:16 PM   #8
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 55
Default

http://i12.photobucket.com/albums/a2...management.jpg

The HDD that windows is installed on is SATA, while the others are IDE. I think that's why it registers the other two as disks 0 and 1.
Argon is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 04:12 PM   #9
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: no boot.ini???

Ah right, thats news to me

Yeah, what you said above seems right then
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0