Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-11-2008, 01:47 AM   #21
AMB
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 23
Default Re: No audio after format

Quote:
Originally Posted by rohan23 View Post
Choose the bottom option.
ok after i chose that it moved to another poage with abunch of links and i chose the top link Windows 98Gold/98se/Me/2000/XP/2003(32/64 bits) for Driver only. For Windows 98 SE, DirectX(R)8 is required to enable advanced features. (Executable file)

During installation same thing happen windows shut off and rebooted but this time it booted back normal.

Why does it keep doing this ??
__________________

AMB is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 02:12 AM   #22
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: No audio after format

That's not a Realtek sound chip. It's an AD1886 manufactured by Analog Devices. Give this driver a try: SoundMax Integrated Digital Audio Driver v 5.12.01.4070 Rev. A
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 02:41 AM   #23
AMB
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 23
Unhappy Re: No audio after format

Quote:
Originally Posted by Atomic Rooster View Post
That's not a Realtek sound chip. It's an AD1886 manufactured by Analog Devices. Give this driver a try: SoundMax Integrated Digital Audio Driver v 5.12.01.4070 Rev. A
tried to install it and it says Driver not found! Reboot your system,and run this setup again. I rebooted and got the same message
AMB is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 06:52 AM   #24
Fully Optimized
 
blackjack's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,945
Send a message via MSN to blackjack
Default Re: No audio after format

What MOTHERBOARD do you have? if your not sure take the side panel off and look there.

Try this link and see if it helps http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...&product=83502
__________________
Compaq Presario CQ5305K-m Intel® Pentium® Dual Core E5300 (2.6 GHz), Windows® 7 Home Premium 64 bit, 2048 MB , Hard drive: 320 Gb, with 18.5 Widescreen
SPURS TILL I DIE (DIAMONDS ARE FOREVER SO ARE SPURS)
TO DARE IS TO DO
blackjack is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 12:51 PM   #25
AMB
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 23
Default Re: No audio after format

Quote:
Originally Posted by blackjack View Post
What MOTHERBOARD do you have? if your not sure take the side panel off and look there.

Try this link and see if it helps http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...&product=83502
Not sure if i got the correct details but this is all I seen.

On the strap like piece coming of the board it says
CPU Board
HP P/N 5183-9948
Rev: 'B'
Vender ID: 10146

Then also on the board there is a sticker with bar code abd bunders
(2) 30011 368 01158

Hope this helps!
AMB is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 07:28 PM   #26
Fully Optimized
 
blackjack's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,945
Send a message via MSN to blackjack
Default Re: No audio after format

Quote:
Originally Posted by AMB View Post
Not sure if i got the correct details but this is all I seen.

On the strap like piece coming of the board it says
CPU Board
HP P/N 5183-9948
Rev: 'B'
Vender ID: 10146

Then also on the board there is a sticker with bar code abd bunders
(2) 30011 368 01158

Hope this helps!
Did you try that link I gave you? as it is for audio problems for the HP PAVILLION 532W, included in it is the no mixer devices you stated on you 1st post.
__________________
Compaq Presario CQ5305K-m Intel® Pentium® Dual Core E5300 (2.6 GHz), Windows® 7 Home Premium 64 bit, 2048 MB , Hard drive: 320 Gb, with 18.5 Widescreen
SPURS TILL I DIE (DIAMONDS ARE FOREVER SO ARE SPURS)
TO DARE IS TO DO
blackjack is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 07:41 PM   #27
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: No audio after format

Download and install this: Microsoft QFE Update (KB835221) to Support UAA Bus Driver. Then install the SoundMax Integrated Digital Audio Driver again.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 08:00 PM   #28
AMB
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 23
Default Re: No audio after format

Quote:
Originally Posted by blackjack View Post
Did you try that link I gave you? as it is for audio problems for the HP PAVILLION 532W, included in it is the no mixer devices you stated on you 1st post.
Yea ,I tried a few things from that link with the details that it gave and still no luck.

Quote:
Originally Posted by Atomic Rooster View Post
Download and install this: Microsoft QFE Update (KB835221) to Support UAA Bus Driver. Then install the SoundMax Integrated Digital Audio Driver again.
Ok just tried to install that and it gives me this message.This is only to be used by HP consumer pcs preinstalled with wondows XP.Your PC does not meet the reqirement,update is being arborted.
AMB is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 11:36 PM   #29
AMB
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 23
Default Re: No audio after format

Any other ideals ?? I have tried everything and still no luck
__________________

AMB is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0