Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-10-2008, 12:06 AM   #1
AMB
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 23
Default No audio after format

I have a buddys computer that's a computer HP Pavilion 532w is the model of it...I did a reformat and now there is audio.Says there is no mixer device.I did few things that i found on google to try and fix it but none of them worked.I went in control panel add hardware and all of that but none of it worked.This is the second time me reformatting it and the first time it worked like a charm but this time it's not been so good. How can i fix this ?
__________________

AMB is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 12:07 AM   #2
In Runtime
 
metin's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 364
Default Re: No audio after format

Does he have a soundcard installed or is it just onboard?
What brand, number, etc.
Either way make sure you have updated drivers for the audio.
__________________

__________________
CM-690|Biostar TP45HP|Xigmatek HDT S1283 w/ Bracket|Intel Core2Duo E8500|Seagate 500GB|Sapphire 4850 512MB|Corsair 4GB|Win 8 64bit|Acer 22" Monitor
metin is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 12:19 AM   #3
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: No audio after format

Download everything you need from here.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...=83502&lang=en
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 12:27 AM   #4
AMB
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 23
Default Re: No audio after format

Quote:
Originally Posted by metin View Post
Does he have a soundcard installed or is it just onboard?
What brand, number, etc.
Either way make sure you have updated drivers for the audio.
It is a onboard and I don't know how to give any other details..Right now it has another problem that i posted about in another thread preventing windows from starting.

Quote:
Originally Posted by rohan23 View Post
Download everything you need from here.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...=83502&lang=en
Thanks for that but I'm not sure what I need to pick and try to download from there.Any ideal which one i need ?
AMB is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 12:36 AM   #5
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: No audio after format

Download this first.
http://218.210.127.131/
Tell me if that works. You are using onboard sound right?
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 12:42 AM   #6
AMB
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 23
Default Re: No audio after format

Quote:
Originally Posted by rohan23 View Post
Download this first.
http://218.210.127.131/
Tell me if that works. You are using onboard sound right?
I removed the side and the sound is built in to the board so i guess that is onboard right ?

Well I will probably half to reformat because after windows installed service pack 3 windows will not open back up for me.

Do I really need to install all these updates and service packs from windows ? Seems the machine slows down more and more when it takes on updates from windows.
AMB is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 12:45 AM   #7
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: No audio after format

I mean, you don't have to. But, you won't get all of the security fixes, optimizations, service packs, and etc. What disk are you installing XP from? Don't use a disk from another manufacturer. Keep me updated after you reinstall your operating system.
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 12:51 AM   #8
AMB
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 23
Default Re: No audio after format

Quote:
Originally Posted by rohan23 View Post
I mean, you don't have to. But, you won't get all of the security fixes, optimizations, service packs, and etc. What disk are you installing XP from? Don't use a disk from another manufacturer. Keep me updated after you reinstall your operating system.
Well the computer will be used by teenagers just surfing the web so I'm not sure if security fixes, optimizations and that will be needed.

The disc I'm installing from is XP home edition bought from store.
AMB is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 01:03 AM   #9
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: No audio after format

direct link to audio driver: ftp://152.104.238.19/pc/audio/WDM_A406.exe

download that and install it. i guarantee you it will work.
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 05:27 AM   #10
Fully Optimized
 
blackjack's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,945
Send a message via MSN to blackjack
Default Re: No audio after format

The reason you have no sound is like the above has posted, if have onboard sound and you reformat there will be no sound as you need to install the drivers of your sound card which will probably be the same as mine which is AC97, you could have got it from windows update but as your having trouble with that I suggest looking it up on goggle or try the above link, do you have a Motherboard Disc as it will be on that.
__________________

__________________
Compaq Presario CQ5305K-m Intel® Pentium® Dual Core E5300 (2.6 GHz), Windows® 7 Home Premium 64 bit, 2048 MB , Hard drive: 320 Gb, with 18.5 Widescreen
SPURS TILL I DIE (DIAMONDS ARE FOREVER SO ARE SPURS)
TO DARE IS TO DO
blackjack is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0