Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-18-2007, 01:46 PM   #11
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Newly Built PC fails to boot

Check your graphics card, reseat it. Also check the power connectors that connect to it. Not sure if your mobo has onboard graphics, but if it does, then connect your monitor to that and then disable the onboard graphics in the BIOS, then reconnect to your card and restart
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 02:02 PM   #12
Solid State Member
 
AndyMinx's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11
Default Re: Newly Built PC fails to boot

A good mate of mine has taken the graphics and RAM to test in his system. Its nearly idential to mine apart from HDD and CPU.
he says the RAM is fine and is just going to test the graphics card now!
Ill let you all know what happens.

Cheers,
__________________

AndyMinx is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 02:08 PM   #13
Solid State Member
 
AndyMinx's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11
Default Re: Newly Built PC fails to boot

He says the graphics are fine as well...Hmmmm.

Does this mean it could be a dodgy motherboard?
AndyMinx is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 02:37 PM   #14
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Newly Built PC fails to boot

Could be. Have you got onboard graphics on that mobo?
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 02:43 PM   #15
Daemon Poster
 
pctechmike's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 836
Send a message via AIM to pctechmike Send a message via MSN to pctechmike
Default Re: Newly Built PC fails to boot

Try resetting the BIOS. Pop the battery out for about 5 minutes, and try to boot again. I can't tell you how many times this has worked with a new mainboard for me. Worth a try.
__________________
Pctechmike
www.adequateitsolutions.com
Please Add To My Rep If I Helped You
pctechmike is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 02:46 PM   #16
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Newly Built PC fails to boot

^^^definately worth a try, totally forgot about that
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 03:56 PM   #17
Daemon Poster
 
Anubis1980's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,308
Send a message via MSN to Anubis1980 Send a message via Yahoo to Anubis1980
Default Re: Newly Built PC fails to boot

Yep i forgot too lol,different when u have the pc in front of u, u tend to remember everything then.
__________________
Intel C2D E6750 (1333fsb) 2.66 @3.5ghz |EVGA 680i SLI Mobo | 2GB Twin XMS ddr800 @ 875 | Leadtek 7950 GX2 Core@601 Mem@1600
500GB IBM/HITACHI Sata2 7200/16MB | 160GB 7200rpm 8mb UDMA133 Maxtor | XION 600w dual 12v 44A total SLI PSU | X-fi Xtreme Music | 22" Widescreen Acer LCD
Anubis1980 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 06:12 PM   #18
Solid State Member
 
AndyMinx's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11
Default Re: Newly Built PC fails to boot

Not aware of any on board graphics myself.

I'll try the Bios battery though and see what happens. I tried clearing the CMOS and that didn't help.

Cheers
AndyMinx is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 07:55 PM   #19
Golden Master
 
Cabbs's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7,912
Send a message via AIM to Cabbs
Default Re: Newly Built PC fails to boot

Are you able to get in the bios? If you can, then raise vdimm voltage. One issue that Core 2 Duo mobos have is that ram voltage is always set lower than what the ram is rated for.
__________________
=Like anime? Come to AnimeAppeal.com!=
||DFI UT P35||Q9550@3400 Mhz||Geil 4GB RAM||Radeon 5770||
Cabbs is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2007, 02:42 AM   #20
Solid State Member
 
AndyMinx's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 11
Default Re: Newly Built PC fails to boot

Nope, can't even get into the Bios. I can't see anything on the screen.

That mate of mine is coming over tonight to re-seat the CPU ( I dont have any thermal paste).
I'll let you all know what happens.

Cheers
__________________

AndyMinx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0