Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-06-2004, 09:44 AM   #1
Solid State Member
Join Date: Oct 2004
Posts: 20
Default Newest member here! Why do I get gobblegoop in the pre-windows screen?

I am getting gobbledegoop when I switch on my Mesh PC running Windows 98. This happens on the power-up screen BEFORE windows is loaded. The PC then often goes into a low res mode when starting Windows, and after a few hours it often freezes. I was advised to replace the hard drive which I have done. I cloned it with Ghost from the original hard drive which had a few bad sectors. The new one has no bad sectors. For two days all was fine, but arriving home today I found the PC frozen. After resetting it I was dismayed to see the gobbledegoop again. I got the blue slap-on-wrist 'you should have shut Windows down properly' message with the yellow bar at the bottom. This was all totally unreadable. This also happened before.
It can't be the hard drive, so is it a problem with the motherboard or a componant on it? Anyone else come across this?

Please help - from the forum's newset member.

remluf is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2004, 02:10 PM   #2
Fully Optimized
Dynamix's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,463
Default Re: Newest member here! Why do I get gobblegoop in the pre-windows screen?

Hmmmmm very strange! Sorry cant help ya!

Dynamix is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2004, 01:40 PM   #3
Lord Kalthorn's Avatar
Join Date: Dec 2003
Location: Britain
Posts: 13,293
Send a message via MSN to Lord Kalthorn

Have you tried scanning with Ad-Aware or some other Virus Scanning Program?
A Knight is sworn to Honour. His heart knows only Virtue. His blade defends the helpless. His might upholds the Weak. His word speaks only truth. His wrath undoes the Wicked.
Lord Kalthorn is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2004, 03:09 PM   #4
The Candy Man
~mr mixx~'s Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 10,753
Default Re: Newest member here! Why do I get gobblegoop in the pre-windows screen?

well, this sounds like a virus...still hidden in the registry somewhere. when you installed the new hhd, and cloned everything back on there, did you go to Microsoft & do all the critical updates....

when ever you do a fresh install of and OS , you must then go imediately to MicroSoft & get all the critical updates.

this usually takes care of the vulnerbilities in the Os, but it also matters what anti-virus your running, cuz not every anti-virus will stop every virus out their.

but, if all the virus definitions are up to-date ....then you have a good chance to keep out the junk that sneaks in .

spyware is goog at doing this, unless you fight back, and block em out.
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 11:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0