Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-12-2008, 11:48 AM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default Newbie with a problem lol

First off just like to say hello to everyone and nice forum , I have a major problem ( well to many anyway lol ) I have 2 computers, the old one i used to use had to disc drives in it one of which i installed myself , so thought i would put one the drives in the new computer , when i connected the drive into the new computer i had to swap them as the wire that connects to the motherboard wouldn't reach , i then restarted it and found that in my computer none of the drives where being recognized , i then swapped the drive back thinking having 2 drives isn't going to work , so then i changed it back to the way it was before , just one drive , and restarted the computer , went into my computer and found that the original drive is now not being recognized either. I went to device manager expecting to find a question mark next to the cd drive but there was nothing there apart from the hard drive , which has led me to this forum lol , i hope someone can help with this problem. Thanks , Danny.
__________________

dannym02uk is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2008, 12:04 PM   #2
Daemon Poster
 
xtremezx2's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 915
Default Re: Newbie with a problem lol

Power plugged in? IDE or Sata? Did the cable come loose on the board side possibly? Does it show up in the bios?
__________________

xtremezx2 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2008, 01:23 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default Re: Newbie with a problem lol

power is plugged in , i'm pretty sure its ide because when i go to bios it says primary ide not detected and secondary ide not detected, i have checked all cables and all seem to be connected ive even tried the 2 power cables one says f5 and the other f6 tried both and none seem to register the drives in my computer.
dannym02uk is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2008, 02:08 PM   #4
Golden Master
 
Cabbs's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7,912
Send a message via AIM to Cabbs
Default Re: Newbie with a problem lol

Make sure the jumpers are set up correctly on the drive.
__________________
=Like anime? Come to AnimeAppeal.com!=
||DFI UT P35||Q9550@3400 Mhz||Geil 4GB RAM||Radeon 5770||
Cabbs is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2008, 02:18 PM   #5
Fully Optimized
 
LukaszR's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,833
Send a message via MSN to LukaszR
Default Re: Newbie with a problem lol

Quote:
Originally Posted by Cabbs View Post
Make sure the jumpers are set up correctly on the drive.
thats what i would have suggested as well.

Make sure they are...and try it again.

Another thing you could do, is remove the jumper on the drive all together and see if the bios regognizes the drive.
__________________
Desktop - DualBoot: Fedora 15/Windows 7 64bit
Netbook - Windows 7 Professional

www.Cyber-Talk.ca League of Legends and Gaming Community
LukaszR is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2008, 11:14 AM   #6
Solid State Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default Re: Newbie with a problem lol

Thanks guys it was stupidly the cable not bein connected properly to the motherboard, any of you guys have any good links to building your own pc ? parts wise .
dannym02uk is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2008, 11:44 AM   #7
xxcobraxx
 
Join Date: Oct 2004
Location: England
Posts: 6,224
Default Re: Newbie with a problem lol

google.com

how to build a pc

How to wire the power to the motherbored

google is my best friend
__________________
Liveleaker
IAntDemo is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2008, 12:24 PM   #8
Daemon Poster
 
xtremezx2's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 915
Default Re: Newbie with a problem lol

Quote:
Originally Posted by dannym02uk View Post
Thanks guys it was stupidly the cable not bein connected properly to the motherboard, any of you guys have any good links to building your own pc ? parts wise .
I win! Glad you got it fixed.
xtremezx2 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2008, 12:35 PM   #9
Solid State Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default Re: Newbie with a problem lol

thanks again , would probably threw the computer out lol
__________________

dannym02uk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0