Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-12-2009, 05:36 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Default New video card trouble

Ok so i bought a new msi nvidia geforce 9400 gt for my gateway desktop. when i put it in, my computer did not recognize the card for some reason. the light on my monitor is even orange which means its not getting a signal (although i am currently using an aftermarket ati graphics card).

So i thought i'd try installing software before hardware and when i did i got an error saying that no proper device was found.

SO NOW. im thinking that i would try going back to the onboard vga so i can put the geforce in and everything would work as it should as i could install the software for the card.

But when i went to use the onboard vga, it had the same problem as the geforce and was not working at all. First i tried reseting the bios incase i disabled it somehow and that didn't work at all. So i tried to install the video driver found on the dell website and i got an error message saying ,

"This system does not meet the minimum requirements for installing the software."
Gateway tech support sucks and keeps telling me to ask "Answers by Gateway" which is a branch of the company that acts as tech support for a fairly heafty fee.

So now im like WTF IS GOING ON, THIS SUCKS ALL I WANNA DO IS PLAY SOME CALL OF DUTY!
How do i get my new video card to work????
__________________

broface301 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 05:39 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: New video card trouble

Have a read through this: Gateway Support - Install a Graphics Card
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 06:26 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Default Re: New video card trouble

Yes and it doesn't help.
broface301 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 06:42 PM   #4
Daemon Poster
 
Russel's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,037
Default Re: New video card trouble

Quote:
Originally Posted by broface301 View Post
Yes and it doesn't help.
what model Gateway desktop do you have?
Russel is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2009, 01:49 AM   #5
Baseband Member
 
Shadowmoose's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 93
Default Re: New video card trouble

If I was in this situation first thing I'd try is plugging in the graphics card, uninstalling all graphics related drivers, disabling the onboard VGA, then installing the new graphics cards drivers.

I've never dealt with onboard VGAs before so there may be some trick.
Shadowmoose is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2009, 02:29 AM   #6
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: New video card trouble

Quote:
gateway desktop
Quote:
So i tried to install the video driver found on the dell website and i got an error message saying ,
Using a driver meant for another system is asking for trouble. However if you'd be so kind as to post the model number of the system you have it would help.
__________________

setishock is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0