Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-05-2005, 04:33 PM   #1
Baseband Member
 
quartz01's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 100
Default New rig, Error beeps at start up

Hey all.. just made a new rig
Athlon 64 3000+
2X 512mb Crucial
128mb 9600xt
80gb 7200RPM 8mb buffer WD hard drive
Abit AV8
Enermax 460W PSU

when i start it all up, the fans spin and then i get one long beat followed by 3 short beeps and then it shuts of. Also, on the little "error, LCD pad" Thing I get 9F shows up. I have tried one stick of ram and the Ram in different slots, but no fix.. anyone know anything?
__________________

quartz01 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 04:42 PM   #2
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: New rig, Error beeps at start up

Try reseating every peice of hardware!!!
__________________

__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 04:45 PM   #3
Daemon Poster
 
The_Other_One's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,321
Send a message via AIM to The_Other_One
Default

And it shuts off? Usally, that's some form of a video error. Make sure the video card is seated well. If you have onboard video, try using that first.

Other than that...I guess make sure everything else is in place snugly. I don't think that's a ram beep(usually just long beeps) but that could be looked at...
The_Other_One is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 04:49 PM   #4
Baseband Member
 
quartz01's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 100
Default Re: New rig, Error beeps at start up

oh darn.. fixed that problem. large Power connecter was in tight, but now i get a beep everyone 3 secs or so and the error message is 0.4
quartz01 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 05:00 PM   #5
Baseband Member
 
quartz01's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 100
Default Re: New rig, Error beeps at start up

Lol, i made a "noobie". Forgot to put the ram back into the 1st slot.. had it in the 3rd.. all is good now

thanks
quartz01 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 05:05 PM   #6
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: New rig, Error beeps at start up

lol, im glad it was nothinh serious
__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 05:38 PM   #7
BSOD
 
Computergen's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,175
Default

for beep codes go here http://www.computerhope.com/beep.htm
__________________

Computergen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0