Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-08-2006, 07:34 AM   #1
In Runtime
 
LukeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 133
Default New Mobo instalation question..

I just got a new mobo (DFI Nf4 Expert sli...) and a new processor (AMD Athlon X2 4400+). I am keeping everything from my previous computer except for RAM, MOBO, and Proc. I want to know if I should whipe my hard drive clean and start all over again OR if I can keep everything and somehow reconfigure.

My hardrive is NTFS partioned into 3 sections. My previous mobo is an FIC and proc is IP Northwood 2.6.

What do you guys think?
__________________

__________________
AMD Athlon 64 X2 4400+ / DFI Lanparty UT NF4 SLI-DR Expert NVIDIA Socket 939 / FX GeForce 7800 GT 256MB GDDR3 / 2x1GB of G.Skill PC4000 DDR500 3.5.5.10 F1-4000USU2 / 19" Kingston LCD / 550 W ULTRA X-2 PSU / JBL 5.1 / PS CS2.0 / 120 G 7200RPM I also have an Olympus Evolt E-500 digital camera and 9" WS portable DVD player.
LukeD is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2006, 09:06 AM   #2
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: New Mobo instalation question..

most likely u will need to reinstall windows because u are changing the mobo.
I've heard of ppl using the same windows after changing the mobo, so it can work.

I gues the only way to find out is to try.

And reinstalling windows doesn't wipe ur hdd, but u will need to install all of the programs again.
__________________

__________________
0_o
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2006, 09:22 AM   #3
In Runtime
 
LukeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 133
Default Re: New Mobo instalation question..

I see. But wouldnt I have to reformat or uninstall windows to reinstall it? Should I just back everything up and then start with a clean hard drive? What would be the easiest and ebst way to do this?
__________________
AMD Athlon 64 X2 4400+ / DFI Lanparty UT NF4 SLI-DR Expert NVIDIA Socket 939 / FX GeForce 7800 GT 256MB GDDR3 / 2x1GB of G.Skill PC4000 DDR500 3.5.5.10 F1-4000USU2 / 19" Kingston LCD / 550 W ULTRA X-2 PSU / JBL 5.1 / PS CS2.0 / 120 G 7200RPM I also have an Olympus Evolt E-500 digital camera and 9" WS portable DVD player.
LukeD is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2006, 12:23 PM   #4
In Runtime
 
LukeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 133
Default Re: New Mobo instalation question..

Bump
__________________
AMD Athlon 64 X2 4400+ / DFI Lanparty UT NF4 SLI-DR Expert NVIDIA Socket 939 / FX GeForce 7800 GT 256MB GDDR3 / 2x1GB of G.Skill PC4000 DDR500 3.5.5.10 F1-4000USU2 / 19" Kingston LCD / 550 W ULTRA X-2 PSU / JBL 5.1 / PS CS2.0 / 120 G 7200RPM I also have an Olympus Evolt E-500 digital camera and 9" WS portable DVD player.
LukeD is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0