Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-05-2008, 05:39 PM   #11
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Default Re: New home built computer running slow

Im going to make an everist report and post it, and im using XP.
__________________

PublicEnemy is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:10 PM   #12
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Default Re: New home built computer running slow

heres the everist report

http://rapidshare.com/files/81574380/Report.txt.html
__________________

PublicEnemy is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:25 PM   #13
Daemon Poster
 
mayorredbeard's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,246
Default Re: New home built computer running slow

Quote:
Originally Posted by PublicEnemy View Post
Just took another look at your memory. Run memtest on it, see how many errors you get. Apparently some people have been reporting serious and numerous errors. Some people reported errors in the thousands. I really think this is your problem, as the temps everest did give you are fine.

Also if the timings aren't at 4-4-4-12 try manually forcing them to that if memtest doesn't report errors.
__________________
Karma/rep is always appreciated
01010010011001010110010001100010011001010110000101 11001001100100
010011110111010101110100

There are only 10 kinds of people in this world. Those who can read binary, and those who can't.
mayorredbeard is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:28 PM   #14
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: New home built computer running slow

Thermal throttling could be kicking in, check your temps.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:29 PM   #15
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Default Re: New home built computer running slow

I did a memtest up to 200 or so % and got no errors, but I cant see what else may be going on. The ammount of lag my computer is giving me is ridiculous, its not thats its just a little, its alot and im not even running many programs.

I dont really understand how to set the timing to 4-4-4-12
PublicEnemy is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:32 PM   #16
Baseband Member
 
donutdan4114's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 35
Send a message via AIM to donutdan4114
Default Re: New home built computer running slow

What power supply are you using? should be at least 600 to 800 watts i hope... may not be able to run your card at full speed...?
donutdan4114 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:33 PM   #17
Fully Optimized
 
cavemangrinder's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 1,540
Default Re: New home built computer running slow

The only thing I can think of right now is make sure you have all the correct and/or updated drivers for your hardware.
cavemangrinder is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:34 PM   #18
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Default Re: New home built computer running slow

Ive updated all my Drivers, and I run a 500W
PublicEnemy is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:36 PM   #19
Daemon Poster
 
mayorredbeard's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,246
Default Re: New home built computer running slow

Quote:
Originally Posted by PublicEnemy View Post
Ive updated all my Drivers, and I run a 500W
Should be fine for your rig. Temps don't seem crazy. This is a hard one :-/
__________________
Karma/rep is always appreciated
01010010011001010110010001100010011001010110000101 11001001100100
010011110111010101110100

There are only 10 kinds of people in this world. Those who can read binary, and those who can't.
mayorredbeard is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:40 PM   #20
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Default Re: New home built computer running slow

Could this be a compatibility issue or something? I'm running out of ideas here, tempted to bring it to get it repaired.
__________________

PublicEnemy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0