Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-30-2006, 07:50 AM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7
Default New Here...Need some help...

I recently purchased a Dell E520 Desktop..About 3 months ago. Every now and then I get window pop up saying that the system resources are low. I have NO idea why this is happening, or what I can do to fix it.

I currently have installed:

Photoshop CS2
Adobe Premier
Limewire
Canon Photo Utilities
Logitech Remote Software
Firefox
Windows Media extender for Xbox 360

These are the major program additions that I've made...

The specs on my machine are:

Intel® Core™2 Duo Processor E6300 (1.86GHz, 1066 FSB)
Genuine Windows® XP Media Center 2005 Edition
1GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz- 2DIMMs
250GB Serial ATA Hard Drive (7200RPM) w/DataBurst Cache™
16x DVD+/-RW Drive
256MB nVidia Geforce 7300LE TurboCache
Integrated Sound Blaster®Audigy™ HD Software Edition


Anyone have any idea's or suggestions. I mean, I didn't ever have this issue on my 2 year old laptop that was totally outdated, using the same software.

It's not like I'm trying to render 3 hours of video, while downloading music, browsing the web, and making a brush in CS2 either!

Thanks in advance, for helping the new guy!
__________________

SCMedic is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 07:56 AM   #2
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: New Here...Need some help...

Do you runanything lie norton AV or spysweeper etc, these can be memory hungry
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 08:09 AM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7
Default Re: New Here...Need some help...

I just have the Mcafee stuff that came with it... Other than that, nothing.
SCMedic is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 01:35 PM   #4
Solid State Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7
Default Re: New Here...Need some help...

No one else have any idea's? I'm really lost.. I was hoping this forum had a solution, being that it seems very intelligent. Thanks guys!
SCMedic is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 02:45 PM   #5
Fully Optimized
 
Zer0Cool's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,599
Default Re: New Here...Need some help...

I would say its something to do with ur ram....maybe u have such a big load that u might need to get more ram...but then agan deff wait till more people post, they might have an easyer solusions.


"I was hoping this forum had a solution, being that it seems very intelligent. Thanks guys!"


And yes we are very Intelligent
__________________
- Asus P6T Deluxe v2 - Intel i7 920 @4Ghz 1.35v- Prolimatech HS - Cosmos S Case -
- ABS Tagan BZ Series BZ800 PSU
- ATI 5870 - G.SKILL 6GB DDR3 1600 - Razer Barracuda™ AC-1
- 120GB Crucial C300 SSD & 3X WD640AAKS HDD
- Dell 24" 2408WFP & 2407WFP-HC Monitor
Zer0Cool is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 05:01 PM   #6
Solid State Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7
Default Re: New Here...Need some help...

Quote:
Originally Posted by Zer0Cool
And yes we are very Intelligent
Just as I suspected...Hopefully I'll get some more answers...
__________________

SCMedic is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0