Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-26-2007, 03:45 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 7
Default New Harddrive

I installed my new harddrive and put my OS CD in and all I get is a blinking cursor. Could the jumper settings be wrong or am I missing something.
any help please?
__________________

mikehawk is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 04:18 PM   #2
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 7
Default Re: New Harddrive

if it matters its a Seagate HardDrive. Asus AV8 mobo and an AMD64 3800+ 2.40ghz 1GB DDR2 Ram and Nvidia GeForce 6200 512mb ddr2
__________________

mikehawk is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 04:22 PM   #3
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: New Harddrive

Is there anything on the hard drive , and yeah check the jumper settings and are there any usb storeage devices plugged in

also is the boot order set to CD drive and not the hd in the bios
__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 04:51 PM   #4
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 7
Default Re: New Harddrive

no the hard drive is empty, the jumper settings are correct and I cant get into the bios settings it doesnt tell me what to hit I have a PW right when you turn it on so when I turn it on I enter my PW and hit enter and I get the blinking cursor
mikehawk is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 04:55 PM   #5
Fully Optimized
 
ssc456's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4,279
Send a message via MSN to ssc456
Default Re: New Harddrive

u get no bios flash ?

try resetting your CMOS through your motherboard there should be jumpers somewhere or remove your battery for bout 5 - 10 mins or if u have the patience overnight.
__________________
He who has never failed has never attempted anything worth succeeding at.

Dont Eat Animals, Its Not Good For Them And They Dont Like It!
ssc456 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 04:59 PM   #6
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 7
Default Re: New Harddrive

I'll try that now thanks i'll let you know
mikehawk is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 05:16 PM   #7
Fully Optimized
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,629
Send a message via AIM to ߧ∩H♠H䎀
Default Re: New Harddrive

First make sure you have the OS dvd in the dvd room drive. 2nd right after your motherboard posts hit f8 to load your boot device manager. Scroll down to the DVD drive that contains your OS. Hit enter and it should start the DVD. It will say hit any key to boot from DVD hit any key and proceed with install.

If its doing nothing is the hard drive spinning? If not its possible its DOA. Otherwise refer to the manual and check the jumper settings.

Also is this a sata drive or IDE drive?
ߧ∩H♠H䎀 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 05:18 PM   #8
Golden Master
 
Thelis's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,410
Send a message via AIM to Thelis Send a message via MSN to Thelis Send a message via Yahoo to Thelis
Default Re: New Harddrive

I know this might sound stupid, but you never know.

Can your optical drive read the type of disk that you have? I mean, if you have a DVD and it is a CD drive, something along those lines might cause the problem.
Thelis is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 05:35 PM   #9
Solid State Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 7
Default Re: New Harddrive

It's an ATA hard drive, Im not getting the mobo splash screen just the prompt for the system password. if I start it up without the HDD connected it says no hard drive present.
mikehawk is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 06:04 PM   #10
Golden Master
 
Thelis's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,410
Send a message via AIM to Thelis Send a message via MSN to Thelis Send a message via Yahoo to Thelis
Default Re: New Harddrive

Oh, nevermind then. I thought you meant that your OS wasn't loading from disk.
__________________

Thelis is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0