Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-13-2018, 01:52 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2018
Location: UK
Posts: 2
Default New GTX 1070Ti Flickering/Pixels

I've just installed my new Zotac GTX 1070Ti Mini and it seems as if there's an issue with pink and green pixels appearing on the screen. Also when I boot into Windows 7 the screen turns on and off constantly.

I have tried taking the card out and putting it back in. I have tried using a different 8 pin power connector. I am able to boot into Safe Mode, but there's still pink and green pixels.

My other hardware components are an Intel Core i7 4790 (non-K) 16GB DDR3 1333MHz (2X8GB) ASUS H81M PLUS DREVO 240GB SSD Corsair TX750 PSU.

I have tried using DDU through safe mode and have tried installing the latest NVIDIA drivers, but haven't had any luck.

Could this be a dead GPU or is it something else that I'm missing?

I'd also like to mention that I was using the onboard Intel HD 4600 graphics, but changed from iGPU to Auto in the BIOS.

It seems that taking the card out and putting it back in marginally fixes the problem, but pixels still appear at 1920x1080, however at lower resolutions it's not an issue.
__________________

__________________
FunkySplurge is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 10:06 AM   #2
In Runtime
 
Join Date: Dec 2012
Location: USA
Posts: 468
Default Re: New GTX 1070Ti Flickering/Pixels

Sounds like a bad card to me. Do you have the drivers installed?

If nothing else is working, i'd say RMA it.
__________________

__________________
CPU: Ryzen 1700 GPU: MSI R9 480 4GB
RAM: 16gb DDR4 Disk: 128SSD + 2x1TB
Power: 750w asus prime b350m-a uatx mobo
Cortb is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 12:28 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: May 2018
Location: UK
Posts: 2
Default Re: New GTX 1070Ti Flickering/Pixels

Quote:
Originally Posted by Cortb View Post
Sounds like a bad card to me. Do you have the drivers installed?

If nothing else is working, i'd say RMA it.
I have the latest drivers installed. I'm going to RMA it just to be on the safe side. If the 2nd card arrives and the issue persists then it's either very bad luck or it's the TV I'm using as a monitor.
__________________
FunkySplurge is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 01:10 PM   #4
In Runtime
 
Join Date: Dec 2012
Location: USA
Posts: 468
Default Re: New GTX 1070Ti Flickering/Pixels

If the wrongly colored pixels don't move or are in the same place, it might be the tv but you're saying it doesn't affect it on different resolutions, so dead pixels is unlikley.

EDIT: It's better to be safe than sorry when your RMA period ends.
__________________
CPU: Ryzen 1700 GPU: MSI R9 480 4GB
RAM: 16gb DDR4 Disk: 128SSD + 2x1TB
Power: 750w asus prime b350m-a uatx mobo
Cortb is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 07:41 PM   #5
Daemon Poster
 
AMD_man's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Argentina
Posts: 1,153
Default Re: New GTX 1070Ti Flickering/Pixels

Installing drivers should be all the troubleshooting one is required to do. More than that is just silly.
__________________
Ask questions the right way!

"Good, good. What is bravery, without a dash of recklessness!"
AMD_man is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0