Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-30-2006, 08:15 PM   #1
Baseband Member
 
Spinwip's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 61
Send a message via AIM to Spinwip
Default NEw Cpu Fan

Ok today i went out and bought a new cpu fan for my computer.
http://www.isorm.com/product_info.php?products_id=1231 (thats the fan)
i booted up the computer and the bios found some errors. Said that their was a cpu fan error and my hdds were not found.
i went intot he bios looked at the speed of the fan and it was at approx. 1500 rpm. Another thing when i enter the bios all my cdroms and hdds all say not detected and they are clearly plugged in.. any clues to thse problems? MY Aim: Spinwip.
Otherwise post if yah know.. Thx!
__________________

__________________
Custom Built:
Intel Pentium 4 Processor
1 Gb Dual Channel Ram
Geforce 6600 256 mb
Asus p5p800 Motherboard
Spinwip is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 09:30 PM   #2
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 59
Default Re: NEw Cpu Fan

Just covering the bases... Did you put the 3pin on the marked cpu connector? Are you getting any temp reads thru your bios? Did you clear cmos? You can always try to use the RESET to default thru bios.
__________________

__________________
1) AMD Athalon 64 Toledo 4400+ X2 + thermaltake big typhoon heatsink/fan, ABIT AN8 SLI x16 socket 939, OCZ powerstream 520w, 1gb Corsair XMS DDR 400, WD 250gb Sata 3.0, XFX 6800XT...NZXT ZERO case
Enix82 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 10:20 PM   #3
In Runtime
 
Bob94571's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 453
Default Re: NEw Cpu Fan

if you look at the specs on the link you posted the speed of your fan is only 1700RPM... there might be something in the bios to alarm or reboot if fan fails... well it might think its failing cuz its a slow spinning fan... just disable that

what bios is it?
__________________
| AMD Phenom II 810 X4 @2.6GHz | Gigabyte M790XT-UD4P Motherboard | 4GB G.Skill DDR3 1600MHz 9-9-9-24 | Radeon 2900 Pro 1GB DDR4 | 74GB WD Raptor 10K RPM HDD | 640GB WD 7200RPM HDD |
Bob94571 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2006, 10:22 PM   #4
In Runtime
 
Bob94571's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 453
Default Re: NEw Cpu Fan

Edit: Sorry got a timeout error
__________________
| AMD Phenom II 810 X4 @2.6GHz | Gigabyte M790XT-UD4P Motherboard | 4GB G.Skill DDR3 1600MHz 9-9-9-24 | Radeon 2900 Pro 1GB DDR4 | 74GB WD Raptor 10K RPM HDD | 640GB WD 7200RPM HDD |
Bob94571 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0