Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-21-2007, 09:38 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Default New Computer Problems

Hello, i have built a new computer and after i installed everything and made sure tha everything is hooked up properly i go to turn it on and nothin happens. I get a green light on the Motherboard when i just swith the power supply on but i can never ge it to click on and fer the life of me i cant figure out why. Heres the specs on everything going into it.

Case: Nextherm ICS 8200 ML
Motherboard: Asus M2N32-Sli Deluxe
Cpu: 4600+ Amd Dual Core
Video Card: E-Geforce 8800 GTX Superclocked
Power Supply: Sunbeam Nuuo Series Power Supply 550W

Thats pretty much the main stuff other than that is a DVD drive and an CD-RW drive.

Im hopiing its something simple that ive over looked, Your help is much appreciated.

Bobby
__________________

yeeboo is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2007, 09:58 PM   #2
Golden Master
 
Rubber314Chicken's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,574
Send a message via AIM to Rubber314Chicken
Default Re: New Computer Problems

did you plug the power switch and leds into the mobo?
__________________

__________________
AMD Athlon 64X2 4200+, 2 GB ram, 2 TB HDD, Ubuntu+SAMBA ♫ Lenovo T410, i5@ 2.4 GHz, 4 GB ram, 7
Rubber314Chicken is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2007, 10:36 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Default Re: New Computer Problems

as far as i know i did. u do mean the power switch, and HDD Led and everything that is located in the bottom right corner correct?
yeeboo is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2007, 10:49 PM   #4
In Runtime
 
BGates14's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 356
Send a message via AIM to BGates14
Default Re: New Computer Problems

Check to make sure that everything is plugged in, and make sure you have both extra power connectors in the 8800gtx, both power connectors is what I was missing and I wasn't getting picture for awhile. Also, if you do have both of them connected, switch the two around, it may seem stupid but this also fixed it for me.
__________________
| AMD 64 x2 5200+ | Asus CrossHair | 4GB Corsair (4 x 1GB | Western Digital 160GB SATA | OCZ GameXtream 700w | eVGA GeForce 8800TX | CoolerMaster Stacker SSN2 |

http://www.treasuretrooper.com/267921
BGates14 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2007, 11:06 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Default Re: New Computer Problems

Im pretty positive i have everthing plugged in, but imma gonna go thru it again tomorrow afternoon. Would having them backwards on the 8800 Stop the whole compter from booting up?
yeeboo is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2007, 11:08 PM   #6
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: New Computer Problems

Well, they have a special way to go. You can revert it, but I'm preety sure your PSU can't start.
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2007, 05:33 AM   #7
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: New Computer Problems

Double check the case connectors to the motherboard
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2007, 08:02 PM   #8
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Default Re: New Computer Problems

Double checked all my power connections and everything plugged in and in the correct way as far as i can tell. I tried switching the connections on the 8800 but nothin happened. My boss was told me to try taking one of the memory sticks out and and try it that way and still nothin i even took both of them out hoping fer some other sign of something but nada. The only thing i can think of is that i dont have a big enough PSU to run the card and the case, cuz the case has basiclly a mini air condtioner in it, and the card said it needs a min of 450W. Thx fer the help everyone, if all else fells ill just take it to a computer tech somehwere in town who has a lil more knowledge than me.
yeeboo is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2007, 10:37 PM   #9
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 11
Default Re: New Computer Problems

Ok i got it working, dont ask me how, cuz i couldnt tell ya. But i still have a problem. After i got all the new driver installed, Such as the motherboard/Video card stuff. When i finally got the last reboot outta the way and i thought i was free and clear, nothin would come up except for my background image, and my task bar, no icons or anything. I couldnt even start any program, so i got frustrated and decied just to F disk it. Now i kept gettin an Kernal_data_inpage_error. no idea what that means, apperciate any help.
yeeboo is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2007, 12:41 AM   #10
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: New Computer Problems

I'd check with the drive's diagnostic to see if the drive could contain bad sectors. By the looks of it, it seems that it is.
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0