Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-20-2007, 08:22 PM   #21
Baseband Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 38
Default Re: New computer, not turning on

I've got my XP installed and everything
Now, I went through and looked, and the BIOS didn't have anything called a game controller to enable or disable, and I messed with some of the settings, but it still won't appear.
Also, I just tried my old 6200, and it recognized it, but still wouldn't allow me to install anything for it

I go to DxDiag and go to the display page and for the spots that there should info on the video card it just says N/a. But I know the video works because the fan goes, it works on my old computer, and i've got the screen hooked up to it.
__________________

athleticboy17 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 08:35 PM   #22
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: New computer, not turning on

what driver are you trying to install? 169.21???

You do have the 7600GT in the blue slot yes?

You shouldn't need to disable the onboard display adapter, it should automatically disable when you insert the 7600GT
__________________

__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 08:47 PM   #23
Baseband Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 38
Default Re: New computer, not turning on

Quote:
Originally Posted by A True Folder View Post
what driver are you trying to install? 169.21???

You do have the 7600GT in the blue slot yes?

You shouldn't need to disable the onboard display adapter, it should automatically disable when you insert the 7600GT
Yes, the 7600 is in the blue slot.
Idk what drivers, They're on a CD. Everytime I put the CD in though, a message pops up and says "Error: Not compatible with mainboard:P35-(mobo number)"

Idk why it doesn't read my 7600GT at all.
athleticboy17 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 09:16 PM   #24
Fully Optimized
 
esa193's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,210
Send a message via AIM to esa193
Default Re: New computer, not turning on

oh u mean u cant get the drivers to install
go on nvidias website and download the latest one
the ones on the cd are out dated
__________________
antec 900, q6600, 4G, 500G, 160G, 9800gtx, 780i, 47in 1080ptv, 5.1 surround sound

MacArthur wrestling pwns!
esa193 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 09:18 PM   #25
Baseband Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 38
Default Re: New computer, not turning on

Quote:
Originally Posted by esa193 View Post
oh u mean u cant get the drivers to install
go on nvidias website and download the latest one
the ones on the cd are out dated
No, the computer just won't read that the video card is in the slot. Where it's supposed to show info on what video card im using, it just says N/A

Also, may I add that I am unable to connect to the internet on my new computer because it dpesn''t read that the ethernet cable is attached(windows firewall is off)
athleticboy17 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 11:08 PM   #26
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: New computer, not turning on

Quote:
Originally Posted by athleticboy17 View Post
Yes, the 7600 is in the blue slot.
Idk what drivers, They're on a CD. Everytime I put the CD in though, a message pops up and says "Error: Not compatible with mainboard:P35-(mobo number)"

Idk why it doesn't read my 7600GT at all.
Mate, which disk are you talking about here??

That error isn't mentioning the 7600GT, it's saying the disk isn't compatible with the m/board.

Ensure you have the correct disk with the m/board drivers, ensure all the m/board drivers are installed

Quote:
Also, may I add that I am unable to connect to the internet on my new computer because it dpesn''t read that the ethernet cable is attached(windows firewall is off)
This suggests to me you don't have the ethernet controller drivers installed.

Have you installed all the m/board drivers?? did you get more than one disk with the m/board? are you sure you're using the right disk??
__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 11:28 PM   #27
Baseband Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 38
Default Re: New computer, not turning on

Ok, my video card is working now. I ended up downloading drivers onto this computer, transfering them onto a disk and dropping them onto the new computer and the video card works now

My next problem is the ethernet. Once again, I think that it may be drivers. I just don't know what drivers to download for my ethernet port, anyone know, or have a way I can find out?
athleticboy17 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2007, 01:01 AM   #28
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: New computer, not turning on

the drivers should be on the m/board drivers disk, or go to the Abit site, look up your board, then ethernet drivers and d/load them
__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2007, 01:29 AM   #29
Baseband Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 38
Default Re: New computer, not turning on

Ok, I'll try it out, and come back if I need anything else, thanks for alln the help guys. And thanks for puttin up with me haha
__________________

athleticboy17 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0