Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-10-2007, 07:11 PM   #11
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 6
Default Re: New computer = headache

try jumping the CMOS jumper .. put it on the different pins and then turn it on and then after a min reset it to default.
__________________

XsNRG is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 07:18 PM   #12
In Runtime
 
jibber's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 259
Default Re: New computer = headache

i have heard off this problem when i was working at a computer tech shop and all it was for this computer was something to do with it shorting out as the mobo was not correctly touching the case with all the screws ect. So check its making contact with the case and all the screws are in properly. thats really all i can think off
__________________

jibber is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 07:24 PM   #13
Fully Optimized
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,629
Send a message via AIM to ߧ∩H♠H䎀
Default Re: New computer = headache

Quote:
Originally Posted by GSisaac
Yes, I do. I think Im going to just call newegg and explain to them my problem.

...I do ditest the phone though.

EDIT: Im still on hold >.<
No offense but newegg will not offer you any tech support what so ever! Do you have another psu to try it out?
ߧ∩H♠H䎀 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 07:48 PM   #14
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: New computer = headache

THE BAREBONES HARDWARE FOR VIDEO BY LAMBOFGOD

the only required parts you need for video are.

1.Motherboard
2.Powersupply
3.CPU
4.RAM
5.Videocard /unless you have onboard video

And make sure you have a known good working monitor and power cables for both the PC and monitor,
and make sure the monitor is powered on.

and before when even get down to it , Make sure you have a large enough power supply.
Dont even waste your time doing this if you are trying to boot a system with 2 X1950XTXs in crossfire, and 6 Hardrives with a 300 Watt power supply.


Ok Lets Start

1. REMOVE the motherboard, place it on a Plastic surafce/ such as a rubber mat, or a large square of packing material.

2. Start putting the ram, cpu & heatsink/fan, videocard (some videocards Need additional power make sure you are plugging power into these places as well). ONE thing at a time, double check and make sure everything is in place properly and plugged in I.E. CPU fan.

3. Plug the power supply into the board (some boards require additional power, make sure you are plugging the power into these places as well),

4. Take your case and move it by the board and plug the powerswitch onto the CORRECT pins on the motherboard.(consult your motherboards manual if you dont know where these are)

5. Also try hooking up the small speaker in your pc to the CORRECT pins on the mobo to get a diagnostic beep code. (consult your motherboards manual if you dont know where these are)

6. Hook up the monitor to the back of the videocard, carefully, its not screwed down so it can pop out easily. (if your using onboard video this step does not pertain to you)
If you have onboard video just plug it into the VGA port of the back of the motherboard.

7. Press the power button.

Did you hear any Beeps? any video?

If you still dont have video try this only if you have both onboard video and a Slot based videocard I.E. PCI-E/AGP/PCI pull the Slot based video card and try the onboard)

still none?

If you still dont have any video, Try replacing the easiest compents first, such as Ram, then Videocard, then PSU, then CPU, then Motherboard. Just ONE at a time and try booting and listening for beeps after each one.

Make sure you have known good working Componets your replacing them with as well, and make sure they are compatible.

That should narrow down what componet is causing trouble.

Good Luck, LambofGod
__________________

__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0