Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-18-2004, 12:16 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 1
Angry new computer, games skip/lag, need help

i just bought a new computer: Asus A7N8X-E Deluxe, Kingston 512 ddr400 ram, ATI Radeon 9800 Pro 128mb, SB Audigy x-Gamer, maxtor 80gig 7200 rpm HD, and so on...

well everything was fine until i started installing games to see how sweet this computer really is. I started out with Catalyst 4.5 drivers. I tried Call of Duty, Counterstrike, Sof2, each with the same problem. The games were telling me i had 100 fps (or whatever i had max fps on), and it stayed steady. Yet, i skip every 2-3 seconds i'd say, almost often enough that you could say it just skips the whole time. It's really annoying, and pretty much unplayable if you ask me. I mean some of the skips are so bad that i'll be running around a corner/wall on a map, and it will skip right before i get there, and i'll end up on the other side! its like WTF.

I've tried everything i can think of:

different drivers (Omega 4.3's, and yes i used Driver Cleaner).

figured maybe my sound card was the problem, so i tried it with the onboard Nvidia SoundStorm, same problem.

We messed with the RAM quite a bit, tried some old stuff, but same problem.

The crazy thing is, i could have the game settings on VERY high or very low, it'd be the same.

I went into my bios and disabled AGP 8X support, so its on 4x now, it seemed to have helped out quite a bit, but the lag still exists.

i've heard around that it may be OpenGL drivers, but i tried the games in D3D and same problem, so.....

ANY suggestions would be greatly appreciated.
__________________

pred is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2004, 12:57 AM   #2
BSOD
 
bluto's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,542
Send a message via ICQ to bluto
Default Even if it make you look bad ?

Catalyst 4.5 drivers.
Mistake i think,nothing to do with gameing.
different drivers (Omega 4.3's, and yes i used Driver Cleaner).
oops,Why ?
We messed with the RAM quite a bit, tried some old stuff, but same problem.
oops Why ?
I went into my bios
oops Why ?
-------------------------------------------
By the way i;m doing fine without the above,
Radion Pro 9000
SB Audigy2.
__________________

bluto is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2004, 02:00 AM   #3
Daemon Poster
 
GeforcebOY's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,251
Default Re: new computer, games skip/lag, need help

Only the beta 4.5 drivers are any good at the moment. Its sounds graphics to me but it is a sweet card so i can't see there being a problem . Just try another graphics card.
__________________
AMD FX57 - 2Gb DDR - 200Gb HDD - 512Mb X1800 XTPE - DVD Dual Layer - Creative XFi Fatality FPS - Windows Media Center 2005
3D Mark 05 : 9600
3D Mark 06 : 3800
GeforcebOY is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0