Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-28-2007, 07:43 AM   #1
Beta Member
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
Default New build - Power switches off when ram installed

After assembling all of the components and switching on the computer the power stays on for a second or two and then switches off. It only does it if there is any ram installed. If I take the ram out the power will stay on and report a memory error. The system consists of a MSI P6N SLI Platinum motherboard, a E6750 CPU, EVGA 8800 GTS 640MB, and 4Gb G.Skill ram. Any help would be greatly appreciated.

drkphx is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2007, 09:43 AM   #2
Site Team
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,081
Default Re: New build won't POST

It looks like the system is shorting out when it powers with RAM. Have you used these to screw into the case so you could mount the board on it?

If so, try powering it up outside the case, on it's anti-static bag. That will eliminate shorting.
lhuser is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 05:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0