Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-19-2009, 12:03 PM   #1
In Runtime
 
shadygirl420's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 238
Default New Build No Post

Ok just got done doing a new build for a friend. Of course not without running into issues. Everything powers of, fans spin, i even hear the hard drive spinning, but nothing at all on the screen. Also the first time i turn it on it re boots then it will stay on but nothing comes on the screen. Here is what i am using

motherboard-msi p43 neo3
cpu-from old dell xps 400 Pentium D 2.8GHz Dual Core
ram from old dell
video card from old dell

ive taken everything out and went with bare minimum still nothing

im curios maybe the cpu is not compatible with the motherboard

please help
__________________

__________________
EVGA NVIDIA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard
Intel Core 2 Duo
2GB Ram
EVGA GeForce 8600GT 256MB Video Card
MSN trugirl233@hotmail.com
shadygirl420 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 12:36 PM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: New Build No Post

It should be fine. Specs on websites state that it supports Pentium D processors. Hmm...

Does the RAM meet these specs?:

# Supported RAM Technology DDR2 SDRAM
# RAM Installed ( Max ) 0 MB / 16 GB (max)
# Supported RAM Speed PC2-4300 , PC2-5300 , PC2-6400
?
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 12:43 PM   #3
Fully Optimized
 
Prodigy146's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,751
Send a message via AIM to Prodigy146 Send a message via MSN to Prodigy146 Send a message via Yahoo to Prodigy146
Default Re: New Build No Post

Also do you notice the motherboard beeping at all? If so how many and how long in between?
__________________
[Proc: Phenom II X6 1090T @ 3.6ghz] [Motherboard: Asus 870 M4A87TD EVO]
[GPU: Asus 5770 Crossfire] [PSU: Corsair 650 12v53a] [Cooler: Scythe Mugen 2]
[RAM: Patriot 4GB DDR3 1600] [Case: Antec 300 Illusion] [HDD: 2x WD 640GB Raid 0]
Prodigy146 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 01:14 PM   #4
In Runtime
 
shadygirl420's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 238
Default Re: New Build No Post

no no beeps nothing ive tried other ram
__________________
EVGA NVIDIA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard
Intel Core 2 Duo
2GB Ram
EVGA GeForce 8600GT 256MB Video Card
MSN trugirl233@hotmail.com
shadygirl420 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 01:22 PM   #5
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: New Build No Post

Mine doesn't beep either, but thats because I never got a speaker with the motherboard/case so haven't ever used one.

Hmm... Tested the video card?

Also, it is possible you could have got a dodgy motherboard. It happens
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 01:25 PM   #6
In Runtime
 
shadygirl420's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 238
Default Re: New Build No Post

Well i just found this webiste and its saying its not compatible.
http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/P4...(MS-7514).html

im just confused, i have to figure out something though.

so even with a bad motherboard everything would still power on lights on the motherboard as well?
__________________
EVGA NVIDIA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard
Intel Core 2 Duo
2GB Ram
EVGA GeForce 8600GT 256MB Video Card
MSN trugirl233@hotmail.com
shadygirl420 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 01:27 PM   #7
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: New Build No Post

That site makes no sense to me... all those code names.

I've looked on motherboard buying sites, and it does say Pentium D's are supported though
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 01:39 PM   #8
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: New Build No Post

It looks like your processor isn't supported by the motherboard.
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 03:05 PM   #9
In Runtime
 
shadygirl420's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 238
Default Re: New Build No Post

well i just tried the cpu out of my computer and now it just keeps rebooting itself, also noticed on the motherboard box it says no returns if opened
__________________
EVGA NVIDIA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard
Intel Core 2 Duo
2GB Ram
EVGA GeForce 8600GT 256MB Video Card
MSN trugirl233@hotmail.com
shadygirl420 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 03:43 PM   #10
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: New Build No Post

Check the video card and make sure it's seated in the PCI-E slot correctly. Also, make sure you have the AUXP4 plugged in. Most boards don't turn on without it, but some just boot and do nothing.
__________________

__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0