Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-05-2007, 01:09 PM   #31
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: New Build

Quote:
Originally Posted by Leathal
ok i tired it with nothing but the fan and the cpu should i be hearing any sort of beeping?
yes you should, you shoulda heard it along time ago , When you were pulling the RAM and videocard...


Make sure you have a known working speaker
and like step 5 said

Quote:
Originally Posted by LambOfGod

5. Also try hooking up the small speaker in your pc to the CORRECT pins on the mobo to get a diagnostic beep code. (consult your motherboards manual if you dont know where these are)
and if your not getting any beep after you try that, its obviously one of the 3 parts causing the problem.

1. CPU
2. Motherboard
3. Power Supply
__________________

__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 01:17 PM   #32
Baseband Member
 
Leathal's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Default Re: New Build

well i have the internel speaker connected to the right part and its a new psu but i dont know about the mobo or the cpu
__________________

__________________
Too Live And Too Die. Thats Why We're Here Isn't It?
Temp Rig: Windows Xp,AMD Duron(tm) O,C to 1.7ghz, 1.3gb ram,128mb ATI Radaeon 9520, 20+160gb HDD, DVD-RW, Mikomi Optical Mouse, Labtec Slim Keyboard, 17" TFT Moniter

New Rig: Windows XP, P4 3.2ghz with HT,1.5gb ram, 128 ATI Radeaon 9520, 160gb HDD, DvD-RW, Optical Mouse,Slim KeyBoard, 17' TFT Moniter 550watt PSU
Leathal is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 02:04 PM   #33
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: New Build

Quote:
Originally Posted by Leathal
well i have the internel speaker connected to the right part and its a new psu but i dont know about the mobo or the cpu
I would try to get another CPU or Mobo to test with, say from a friend or relative.

and never rule out somthing just cuz its new like the PSU, i have seen plenty of DOA hardware in my day.
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 03:39 PM   #34
Baseband Member
 
Leathal's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Default Re: New Build

well if the psu was dead it wouldnt power up would it ? and i dont have any friends with intel lol and im the only one in the family with a pc xD
__________________
Too Live And Too Die. Thats Why We're Here Isn't It?
Temp Rig: Windows Xp,AMD Duron(tm) O,C to 1.7ghz, 1.3gb ram,128mb ATI Radaeon 9520, 20+160gb HDD, DVD-RW, Mikomi Optical Mouse, Labtec Slim Keyboard, 17" TFT Moniter

New Rig: Windows XP, P4 3.2ghz with HT,1.5gb ram, 128 ATI Radeaon 9520, 160gb HDD, DvD-RW, Optical Mouse,Slim KeyBoard, 17' TFT Moniter 550watt PSU
Leathal is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 03:50 PM   #35
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: New Build

Quote:
Originally Posted by Leathal
well if the psu was dead it wouldnt power up would it ? and i dont have any friends with intel lol and im the only one in the family with a pc xD
well it could be Dead -- or Dying-- or too weak..

if it is turning on it does not mean it is working, it could still be faulty.

since you have no friends or fam that can help you,
I would go to a PC store, buy the suspected faulty component try it, if it works keep it, if it dont return it. and try the next one on the list.

or you could buy them all in one shot, and get it done in one trip.
(then return the ones you dont need)
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 04:27 PM   #36
Baseband Member
 
Leathal's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Default Re: New Build

lol man i would like to do that xD but buying all that would take awhile xD
__________________
Too Live And Too Die. Thats Why We're Here Isn't It?
Temp Rig: Windows Xp,AMD Duron(tm) O,C to 1.7ghz, 1.3gb ram,128mb ATI Radaeon 9520, 20+160gb HDD, DVD-RW, Mikomi Optical Mouse, Labtec Slim Keyboard, 17" TFT Moniter

New Rig: Windows XP, P4 3.2ghz with HT,1.5gb ram, 128 ATI Radeaon 9520, 160gb HDD, DvD-RW, Optical Mouse,Slim KeyBoard, 17' TFT Moniter 550watt PSU
Leathal is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 04:30 PM   #37
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: New Build

Quote:
Originally Posted by Leathal
lol man i would like to do that xD but buying all that would take awhile xD
drive to the store, buy and drive back?
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 05:02 PM   #38
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: New Build

have you made sure the speaker is wired to teh board correctly? some of them require to be hooked up specifically with specified positive and negitives. If this is teh case, make sure they are right

i do agree with lamb, at this point its either going to be processor, mobo, and Powersupply.

from personal experiance, i would put a bad motherboard at the top of this list, closly followed by a dying powersupply
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 05:03 PM   #39
BSOD
 
Jenox's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,156
Default Re: New Build

^^^ I agree. Might be the motherboard then PSU.
Jenox is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 05:08 PM   #40
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: New Build

Quote:
Originally Posted by Jenox
^^^ I agree. Might be the motherboard then PSU.
mmkkk how do you know his CPU is good................
__________________

__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0