Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-05-2007, 10:42 AM   #21
Daemon Poster
 
Steff's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,435
Send a message via MSN to Steff
Default Re: New Build

Seems like my computer build all over again Try taking the RAM out, CPU (you shouldnt really as it moves the thermal paste, but wont harm it at all.), Jumpers etc etc.


Edit: are you sure it is compatible with the build you are useing?
__________________

Steff is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:47 AM   #22
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: New Build

THE BAREBONES HARDWARE FOR VIDEO BY LAMBOFGOD

the only required parts you need for video are.

1.Motherboard
2.Powersupply
3.CPU
4.RAM
5.Videocard /unless you have onboard video

And make sure you have a known good working monitor and power cables for both the PC and monitor,
and make sure the monitor is powered on.

and before when even get down to it , Make sure you have a large enough power supply.
Dont even waste your time doing this if you are trying to boot a system with 2 X1950XTXs in crossfire, and 6 Hardrives with a 300 Watt power supply.


Ok Lets Start

1. REMOVE the motherboard, place it on a Plastic surafce/ such as a rubber mat, or a large square of packing material.

2. Start putting the ram, cpu & heatsink/fan, videocard (some videocards Need additional power make sure you are plugging power into these places as well). ONE thing at a time, double check and make sure everything is in place properly and plugged in I.E. CPU fan.

3. Plug the power supply into the board (some boards require additional power, make sure you are plugging the power into these places as well),

4. Take your case and move it by the board and plug the powerswitch onto the CORRECT pins on the motherboard.(consult your motherboards manual if you dont know where these are)

5. Also try hooking up the small speaker in your pc to the CORRECT pins on the mobo to get a diagnostic beep code. (consult your motherboards manual if you dont know where these are)

6. Hook up the monitor to the back of the videocard, carefully, its not screwed down so it can pop out easily. (if your using onboard video this step does not pertain to you)
If you have onboard video just plug it into the VGA port of the back of the motherboard.

7. Press the power button.

Did you hear any Beeps? any video?

If you still dont have video try this only if you have both onboard video and a Slot based videocard I.E. PCI-E/AGP/PCI pull the Slot based video card and try the onboard)

still none?

If you still dont have any video, Try replacing the easiest compents first, such as Ram, then Videocard, then PSU, then CPU, then Motherboard. Just ONE at a time and try booting and listening for beeps after each one.

Make sure you have known good working Componets your replacing them with as well, and make sure they are compatible.

That should narrow down what componet is causing trouble.

Good Luck, LambofGod
__________________

__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:53 AM   #23
Baseband Member
 
Leathal's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Default Re: New Build

well i know the ram and graphics cards work becuase there in this pc and i have enough power i think am using a 550watt psu
__________________
Too Live And Too Die. Thats Why We're Here Isn't It?
Temp Rig: Windows Xp,AMD Duron(tm) O,C to 1.7ghz, 1.3gb ram,128mb ATI Radaeon 9520, 20+160gb HDD, DVD-RW, Mikomi Optical Mouse, Labtec Slim Keyboard, 17" TFT Moniter

New Rig: Windows XP, P4 3.2ghz with HT,1.5gb ram, 128 ATI Radeaon 9520, 160gb HDD, DvD-RW, Optical Mouse,Slim KeyBoard, 17' TFT Moniter 550watt PSU
Leathal is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:58 AM   #24
Daemon Poster
 
Steff's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,435
Send a message via MSN to Steff
Default Re: New Build

Removing them all and putting them back in is still a good option even if they are working
Steff is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 11:36 AM   #25
Baseband Member
 
Leathal's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Default Re: New Build

right i removed them all and still no beeps and no video i only have vga card and i even tried it on without the card and still no beeps any futher idea's lol
__________________
Too Live And Too Die. Thats Why We're Here Isn't It?
Temp Rig: Windows Xp,AMD Duron(tm) O,C to 1.7ghz, 1.3gb ram,128mb ATI Radaeon 9520, 20+160gb HDD, DVD-RW, Mikomi Optical Mouse, Labtec Slim Keyboard, 17" TFT Moniter

New Rig: Windows XP, P4 3.2ghz with HT,1.5gb ram, 128 ATI Radeaon 9520, 160gb HDD, DvD-RW, Optical Mouse,Slim KeyBoard, 17' TFT Moniter 550watt PSU
Leathal is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 11:56 AM   #26
Baseband Member
 
Leathal's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Default Re: New Build

http://www.digit-life.com/articles2/...a7-i865pe.html thats my motherboard thought i'd post which it is
__________________
Too Live And Too Die. Thats Why We're Here Isn't It?
Temp Rig: Windows Xp,AMD Duron(tm) O,C to 1.7ghz, 1.3gb ram,128mb ATI Radaeon 9520, 20+160gb HDD, DVD-RW, Mikomi Optical Mouse, Labtec Slim Keyboard, 17" TFT Moniter

New Rig: Windows XP, P4 3.2ghz with HT,1.5gb ram, 128 ATI Radeaon 9520, 160gb HDD, DvD-RW, Optical Mouse,Slim KeyBoard, 17' TFT Moniter 550watt PSU
Leathal is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 12:15 PM   #27
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: New Build

Quote:
Originally Posted by Leathal
right i removed them all and still no beeps and no video i only have vga card and i even tried it on without the card and still no beeps any futher idea's lol
Thats telling you that the problem lies deeper than those components,

you need some known good working parts, that are compatible with your setup.

then follow my guide and you will find your problem.
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 12:25 PM   #28
Baseband Member
 
Leathal's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Default Re: New Build

i know they are working parts lol becuase im using them right now in this pc
__________________
Too Live And Too Die. Thats Why We're Here Isn't It?
Temp Rig: Windows Xp,AMD Duron(tm) O,C to 1.7ghz, 1.3gb ram,128mb ATI Radaeon 9520, 20+160gb HDD, DVD-RW, Mikomi Optical Mouse, Labtec Slim Keyboard, 17" TFT Moniter

New Rig: Windows XP, P4 3.2ghz with HT,1.5gb ram, 128 ATI Radeaon 9520, 160gb HDD, DvD-RW, Optical Mouse,Slim KeyBoard, 17' TFT Moniter 550watt PSU
Leathal is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 12:31 PM   #29
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: New Build

Quote:
Originally Posted by Leathal
i know they are working parts lol becuase im using them right now in this pc
then follow my guide swapping them one at a time and you will find the faulty one.
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 01:04 PM   #30
Baseband Member
 
Leathal's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Default Re: New Build

ok i tired it with nothing but the fan and the cpu should i be hearing any sort of beeping?
__________________

__________________
Too Live And Too Die. Thats Why We're Here Isn't It?
Temp Rig: Windows Xp,AMD Duron(tm) O,C to 1.7ghz, 1.3gb ram,128mb ATI Radaeon 9520, 20+160gb HDD, DVD-RW, Mikomi Optical Mouse, Labtec Slim Keyboard, 17" TFT Moniter

New Rig: Windows XP, P4 3.2ghz with HT,1.5gb ram, 128 ATI Radeaon 9520, 160gb HDD, DvD-RW, Optical Mouse,Slim KeyBoard, 17' TFT Moniter 550watt PSU
Leathal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0