Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-02-2009, 09:45 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 92
Default New bareboes powers up. No picture

Just put together a AMD Quad core barebones kit with ASUS mother board. Put the final pieces on today (case fans).

I powered it up for the first time and the Motherboard green light is on and the fans are running but I dont have any picture to do the bios setup like the ASUS book says. I tried hooking it up through VGA and HDMI.

I am going to try and check all my connections now.

In the mean time what do you think it might be?

Also, this kit came with a new SATA Hard Drive. I installed it into the barebones kit with no OS. Can that be the problem? I was going to install windows 7 from the CD drive on it when it booted up.

Luckily I still have my old PC to ask questions.

Thanks!!!!
__________________

pitbull30 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 09:48 PM   #2
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: New bareboes powers up. No picture

is it built in graphic or a separate card?

EDIT: A new unformatted hard drive cannot do anything to the board. Thats not it.

Another EDIT: Does it post?
__________________

foothead is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 09:58 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 92
Default Re: New bareboes powers up. No picture

it has built in graphics but also a separate card that came with it that i installed. Is that maybe conflicting with it?

I tried the card first with the S-Video plug. Then I tried plugging into the board VGA and HDMI because I guessed that I needed to install the graphics card CD prior to using the graphics outputs.
pitbull30 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 09:59 PM   #4
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: New bareboes powers up. No picture

Take the external card out and see what happens.
foothead is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 10:06 PM   #5
Daemon Poster
 
Ronspc's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 688
Send a message via AIM to Ronspc
Default Re: New bareboes powers up. No picture

foothead is right. Good lord you made it to a thousand post =p but yeah use the onboard graphics, install OS then install new video card, with drivers.
__________________
Dell motherboard, 2 hard drives 8600GT AMD Athlon

WWW.INSANITECHPC.COM
Ronspc is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 10:08 PM   #6
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: New bareboes powers up. No picture

Actually, my vote is that it is set to use onboard graphics in the bios.
If so, than just set the graphics sequence to PCI-express/onboard.
foothead is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 10:14 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 92
Default Re: New bareboes powers up. No picture

I took the card out and still nothing.

I push the power button, i can hear the CD drive and feel the HD spin up.

The green light on the mobo is on and the CPU fan and case fans are on.
pitbull30 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 10:16 PM   #8
Daemon Poster
 
Ronspc's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 688
Send a message via AIM to Ronspc
Default Re: New bareboes powers up. No picture

`
__________________
Dell motherboard, 2 hard drives 8600GT AMD Athlon

WWW.INSANITECHPC.COM
Ronspc is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 10:18 PM   #9
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: New bareboes powers up. No picture

oes the system give you any type of POST error message?
It should beep once.
foothead is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 10:19 PM   #10
Baseband Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 92
Default Re: New bareboes powers up. No picture

I didnt hear any beeps.
__________________

pitbull30 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0