Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-25-2005, 11:11 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 62
Send a message via AIM to Movieguy Send a message via Yahoo to Movieguy
Default Network adapter won't work with my new computer...

I recently got a new tower, which I attached to my old monitor and speakers. It's an HP Pavillion tower, model a805n, with a pentium 4 processor, 160 gigabytes of hard drive space, and it came with Windows XP.

Everything works fine except for one thing. For my old tower, I've been connected to the internet through a router on another computer, that I access with an adapter. It's a Netgear MA111 adapter. It works just fine on the old Dell tower, but when I try to install the thing on my new HP tower, the tower suddenly shuts itself down and restarts, and it'll keep doing that every time it tries to start windows, until I just unplug the adapter, at which point I have to do a system restore to fix the whole mess.

What could be causing this? Does XP have a problem with this thing? Do I have to buy a new adapter now?
__________________

Movieguy is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 11:15 AM   #2
In Runtime
 
rat_boy_100's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 441
Send a message via MSN to rat_boy_100 Send a message via Yahoo to rat_boy_100
Default

Have you tried different PCI slots? Maybe some other device driver is conflicting with it, or the slot is just faulty.
__________________

__________________
www.rbs-ofah.co.uk
Gigabyte GA-7S748-L: AMD Sempron 2800+ 2.0ghz
Viking 512mb PC3200 DDR RAM
Maxtor Plus 80gb 7200rpm
Ati Radeon 9600xt 256mb
rat_boy_100 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 11:22 AM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 62
Send a message via AIM to Movieguy Send a message via Yahoo to Movieguy
Default

I'm not sure what you mean by PCI slots. This adapter uses the USB ports, and yes, I've tried all three of it's USB ports, and the result is always the same.
Movieguy is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 11:52 AM   #4
In Runtime
 
rat_boy_100's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 441
Send a message via MSN to rat_boy_100 Send a message via Yahoo to rat_boy_100
Default

ahhhh...i have a webcam that does the exact same thing, whenever i plug it into the usb, the comp reboots. i aint a clue if this is fixable, so i presumed the cam was just fooked...how about installng some new USB drivers?
__________________
www.rbs-ofah.co.uk
Gigabyte GA-7S748-L: AMD Sempron 2800+ 2.0ghz
Viking 512mb PC3200 DDR RAM
Maxtor Plus 80gb 7200rpm
Ati Radeon 9600xt 256mb
rat_boy_100 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 11:54 AM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 62
Send a message via AIM to Movieguy Send a message via Yahoo to Movieguy
Default

And how exactly do you do that? Forgive my lack of knowledge concerning USB's
Movieguy is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 11:55 AM   #6
In Runtime
 
rat_boy_100's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 441
Send a message via MSN to rat_boy_100 Send a message via Yahoo to rat_boy_100
Default

did your comp come with any floppy disks, or cd, containing drivers? if not, put USB drivers in google and see if you can find some usb drivers for the OS ur running (xp, 98, 2000, etc)
__________________
www.rbs-ofah.co.uk
Gigabyte GA-7S748-L: AMD Sempron 2800+ 2.0ghz
Viking 512mb PC3200 DDR RAM
Maxtor Plus 80gb 7200rpm
Ati Radeon 9600xt 256mb
rat_boy_100 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 01:26 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 62
Send a message via AIM to Movieguy Send a message via Yahoo to Movieguy
Default

Ok, well which USB drivers would work best with Windows XP on a network adapter?
Movieguy is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 01:38 PM   #8
In Runtime
 
rat_boy_100's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 441
Send a message via MSN to rat_boy_100 Send a message via Yahoo to rat_boy_100
Default

u dont need any particular driver for a network adapter, just USB drivers (if this is the problem, anyway)
__________________

__________________
www.rbs-ofah.co.uk
Gigabyte GA-7S748-L: AMD Sempron 2800+ 2.0ghz
Viking 512mb PC3200 DDR RAM
Maxtor Plus 80gb 7200rpm
Ati Radeon 9600xt 256mb
rat_boy_100 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0