Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-10-2006, 03:40 PM   #1
Baseband Member
 
spartan228's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 62
Send a message via AIM to spartan228 Send a message via MSN to spartan228
Default need some help

Ok, I seem to be having a problem with my custom pc, its been working for 7-8 months now and, now when I try to boot up my pc, it does all the normal cmos and bios checks and then when it gets to the part where its going to start booting up windows xp, the part that says checking bios or something....OK(can get to the boot order or boot into safe mode parts) then my monitor doesnt get any more signal, I have used my linux live cd and it works fine, I can boot up fine with the live cd. any Ideas on what to do to fix this problem of mine



here are my specs

amd athlon xp 3200
DFI lanparty nfII ultra b
mushkin 1 gb valuram
samsung 160gb HDD
nvidia geforce 6600gt

I think its the hard drive but I wanted to check in here first, thanks
__________________

__________________
AMD ATHLON XP 3200
Nvidia Geforce 6600gt
1024 mb RAM
My Rig sux
spartan228 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2006, 04:37 PM   #2
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: need some help

From safe mode select start then run and type it in just as you see it>>>
SFC /scannow

Have your xp cd in the drive. This will check for damaged or missing protected system files and replace them.
Post back and let us know how it came out.
__________________

setishock is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2006, 07:37 PM   #3
Baseband Member
 
spartan228's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 62
Send a message via AIM to spartan228 Send a message via MSN to spartan228
Default Re: need some help

thats the thing i cant get to the safe mode selection screen it gets to the screen right before it but thats it, but ill try your other method of using the windows cd.(I have alot of stuff on that drive that I dont want to lose)
__________________
AMD ATHLON XP 3200
Nvidia Geforce 6600gt
1024 mb RAM
My Rig sux
spartan228 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0