Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-14-2004, 02:20 PM   #1
Solid State Member
 
zyberpal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 17
Send a message via MSN to zyberpal Send a message via Yahoo to zyberpal
Default need help ......... [new user here]

k i dont have time to search the forum for any topics related to my problem.. but i seriously need help. whenever i connect to the net, my pc's like in a semi-frozen stage for a few minutes after which everythin's normal. k let me explain the semi-frozen stage.. i cant open any programs, cant open the task manager, cant open internet explorer, but 'my computer', 'control panel' works fine... n ya if i try to open any other programs, they open after that few minutes gap. i can access sites by openin control panel and typing the address in the address bar. n messenger works fine. n another problem's that my mouse pointer sometimes move up or to the left sometimes... it just happens once a while... really wud be thankful to someone who'd help me out here........................
__________________

zyberpal is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2004, 10:13 PM   #2
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: need help ......... [new user here]

1st thing i would check is the startup menu to see what is loading up, click start/run/ type "msconfig" without the quotes/ then click startup tab.

check in the list for anything that relates to connecting
to the internet...example (windows media player ect...)

if you find something in there that's trying to connect that you don't want to, just un-tic the box
next to that item, & reboot.

after your logo diappears keep hitting the f8 key to
bring up the safe mode option menu, scroll up to safe mode without networking.

once it loads up your get a message , click ok...this is normal....now if you have any spyware programs
run them....Adaware ect... after that

go to contol panel/network & connections/internet options/ delete cookies, delete offline cookies.
then click settings...make shure your internet cauche in set to 80mb. in the box.

by default windows has this set to 650mbs...you only need 60 to 80 mbs. for web browsing & downloading.

after that go to start/all programs/accessories/system tools/disc defragmenter...click that...empy the pre-fetch folder in the windows folder.

this will do a defrag of the hhd, and make your comp. prog.'s run a little faster.

after that's done...reboot and let windows load up
see if that makes a difference.
__________________

__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2004, 01:29 AM   #3
In Runtime
 
Gary Graefen's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 336
Default Re: need help ......... [new user here]

very good mr mixx im impressed.
__________________
When In Doubt-Format and start over
Gary Graefen is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2004, 04:18 AM   #4
Solid State Member
 
zyberpal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 17
Send a message via MSN to zyberpal Send a message via Yahoo to zyberpal
Thumbs up

thanx mixx... k i ran the adware prog n spybot too... got lots of stuff removed. the net's fine now.. but i still have the other prob. the mouse pointer just moves to the left or above on its own.. only at times. not a big prob but wud like to get it resolved.....
zyberpal is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2004, 12:23 PM   #5
CJ
In Runtime
 
CJ's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 399
Default Re: need help ......... [new user here]

I too have this issue. It started happening when I used a mousemat with my optical wired mouse.
CJ is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2004, 02:36 PM   #6
BSOD
 
FuRgy's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,692
Default Re: need help ......... [new user here]

Quote:
Originally Posted by ~mr mixx~
1st thing i would check is the startup menu to see what is loading up, click start/run/ type "msconfig" without the quotes/ then click startup tab.

check in the list for anything that relates to connecting
to the internet...example (windows media player ect...)

if you find something in there that's trying to connect that you don't want to, just un-tic the box
next to that item, & reboot.

after your logo diappears keep hitting the f8 key to
bring up the safe mode option menu, scroll up to safe mode without networking.

once it loads up your get a message , click ok...this is normal....now if you have any spyware programs
run them....Adaware ect... after that

go to contol panel/network & connections/internet options/ delete cookies, delete offline cookies.
then click settings...make shure your internet cauche in set to 80mb. in the box.

by default windows has this set to 650mbs...you only need 60 to 80 mbs. for web browsing & downloading.

after that go to start/all programs/accessories/system tools/disc defragmenter...click that...empy the pre-fetch folder in the windows folder.

this will do a defrag of the hhd, and make your comp. prog.'s run a little faster.

after that's done...reboot and let windows load up
see if that makes a difference.


Wow, that's good advice, You should make a thread saying all of that, and stick it!!
FuRgy is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2004, 03:49 PM   #7
Solid State Member
 
zyberpal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 17
Send a message via MSN to zyberpal Send a message via Yahoo to zyberpal
Default Re: need help ......... [new user here]

hmm... but mine's not optical. it worked well on another machine.. it occurs rarely n tht too when i haven't moved the mouse for a while.....
zyberpal is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2004, 03:53 PM   #8
CJ
In Runtime
 
CJ's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 399
Default Re: need help ......... [new user here]

Have you cleaned the mouse?
CJ is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2004, 03:55 PM   #9
Solid State Member
 
zyberpal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 17
Send a message via MSN to zyberpal Send a message via Yahoo to zyberpal
Default Re: need help ......... [new user here]

it happened again just now.. was going thru the forum n was draggin the scroll bar down thn stopped as i was readin a paragraph but dint let go of the left mouse button.. and it just moved up. the thing is that it moves straight up or straight left... not in any other direction. n ya i cleaned it already.....
zyberpal is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2004, 03:57 PM   #10
Solid State Member
 
zyberpal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 17
Send a message via MSN to zyberpal Send a message via Yahoo to zyberpal
Default Re: need help ......... [new user here]

k i think i'll open up the mouse n have a look inside.... let's see.............
__________________

zyberpal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0