Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-16-2008, 06:05 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Default Need help! Just replaced E6700 with Q6600 and now comp doesn't work!

What happens is that the computer turns on, but the fan stays at max speed like it usually does for a few seconds when you first turn it on, and nothing comes on the screen.

I have a 680i SLI motherboard, which is compatible with the quad-core. It does not have the newest BIOS update, but it should still work.

Does your OS care about what processor your are using? Was I suppose to do something with the OS before I switched them out?

Thanks for any help.
__________________

Pyrox920 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 06:19 PM   #2
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: Need help! Just replaced E6700 with Q6600 and now comp doesn't work!

my motherboard said that it will support Quad Cores too, but unless i update my bios, i cant use Quad Cores.

I would recommend putting your Dual Core back in, and update it to the latest BIOS, then try again.

If it doesnt work, then my guess is that your CPU is faulty.

EDIT - what Version of BIOS do you have? Check the manufacturers website to see which BIOS supports your processor.
__________________

__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 06:23 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Default Re: Need help! Just replaced E6700 with Q6600 and now comp doesn't work!

Quote:
Originally Posted by Teny View Post
my motherboard said that it will support Quad Cores too, but unless i update my bios, i cant use Quad Cores.

I would recommend putting your Dual Core back in, and update it to the latest BIOS, then try again.

If it doesnt work, then my guess is that your CPU is faulty.
Okay, well by 'replace' I meant 'swap'. I just put my E6700 in the machine that was using the Q6600, and it works. And the Quad worked fine before I swapped, I know it's not faulty. I guess it is the bios, which means I have to swap them back...
Pyrox920 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 06:26 PM   #4
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: Need help! Just replaced E6700 with Q6600 and now comp doesn't work!

yeah... that sucks.... switching processors is pretty much the hardest for me.
I think Swap and Replace pretty much means the same thing.
__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 06:31 PM   #5
Fully Optimized
 
Computer Head's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2,841
Default Re: Need help! Just replaced E6700 with Q6600 and now comp doesn't work!

I hate updating the BIOS. It almost scares me. But I think the BIOS update should allow that processor to work in the mobo.
__________________
A+, Network+
Official "Birthday Man" of CF.

http://www.yourpcforums.org
Computer Head is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 06:35 PM   #6
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: Need help! Just replaced E6700 with Q6600 and now comp doesn't work!

yeah, im always scared of bricking my board.
i think from now on, i will only update my bios with theres something incompatible.
__________________

__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0