Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-09-2011, 01:28 AM   #1
Solid State Member
Join Date: Oct 2009
Posts: 6
Default need help with gigabyte x58a-ud3r mobo & pci slot

hey everyone, i just had a question about a few odd things that happened with my motherboard today. so basically, my computer has been running fine all week... but when i go to start it up tonight, the computer will not load into the bios and im stuck staring at a blank screen. i try to go through the motherboard manual to trouble shoot it, but i cant find any real information. i tried unplugging everything and starting it that way, but no luck. so finally i move my video card out of the top pci slot down to the next slot and it boots up. so my question is, did my pci slot go bad? is my mother board going bad, and is it going to crap out on me soon? if anyone has dealt with this before or has any information on how to help, i would greatly appreciate it. i would like to move it back to the original slot this weekend, just to make sure that it is working and that i dont have a problem. here is my computer config:

gigabyte ga-x58a-ud3r motherboard
i7 960 processor @ 3.33Ghz
6gb ddr3 ram
gts 450 vga
750w psu
corsair h50 cpu cooler

ebbenson3 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2011, 04:35 AM   #2
Fully Optimized
BikerEcho's Avatar
Join Date: Feb 2011
Location: Denmark
Posts: 3,890
Default Re: need help with gigabyte x58a-ud3r mobo & pci slot

have you tryed to move it back yet?

maybe there is something inside your top pci port. i am talking about dust or a string or something like that.

i have a friend that had this problem but with the ram.
he called me and told that hes computer did not work anymore. black screen an all.
i told him to replug hes ram. he notest some kind of dust string inside the ram damm port.
he tolk it out and it worked fine after that.
MOBO: Asus Maximus 6 Hero - GPU: Gigabyte GTX 980ti xtreme - CPU: I7-4770K - PSU: Corsair AX760
RAM: Corsair Vantage 2x4GB - SSD: Samsung 840 Evo 512GB - Case: NZXT H440
BikerEcho is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 08:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0