Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-28-2008, 06:15 AM   #1
Solid State Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Exclamation In need of help!

Hi, I'm new to these forums, and i have a computer that is starting to annoy me and was wondering if anyone on here could help me.

First of all my computer is a Dell 4400 (dont ask specifics i dont have access to it atm) and ever since my computer repeatedly crashed and took me to the blue screen of death, it has come up with the message "No boot device detected: System halted." every time i try to go on.

One time i managed to somehow fix it, but that was probably pure luck. Can anyone help me out?
__________________

Halaji is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 06:21 AM   #2
In Runtime
 
sherwood's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 282
Send a message via AIM to sherwood Send a message via MSN to sherwood
Default Re: In need of help!

Have you tries to do a system restore as thats what i had to do when i got the blur screen.
__________________

__________________
my rig: Foxconn M7VMX Series|Intel Core 2 Duo E7200GHz|2.00GB of RAM|500GB Western Digital SATA HDD|500GB Hitachi SATA|500GB Maxtor External|Nvidia GeForce 8 Serise 512MB.|400W power supply.|Windows Vista Ultimate|19" HD Monitor
sherwood is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 06:28 AM   #3
Solid State Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Default Re: In need of help!

Its not the blue screen at the moment thats bothering me, its that i cant get into my computer at all, like when i start up, i see the dell logo for a while(longer than normal) and then a black screen comes up with "No boot device detected: System halted." sorry if i wasnt specific.
Halaji is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 06:30 AM   #4
Site Team
 
T-MAN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 2,058
Default Re: In need of help!

Sounds to me like your hard drive is shot. Check to make sure all the plugs are in firmly for a start.
__________________
1st Puter - Intel Pent D 3.4GHz, 2 GIG Ram, GeForce 9800GT, Windows 7 Home.
2nd Puter - AMD Athlon Dual Core 2.69GHz, 2 GIG Ram, GeForce 7600GT, XP Home.
Lappy - Intel Dual Core 1.73GHz, 2 GIG Ram, Vista Home Premium.
Piss off George Monks = gmcrepair? YES, YES it was.
Yeah he likes to boost his count.
T-MAN is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 06:31 AM   #5
In Runtime
 
sherwood's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 282
Send a message via AIM to sherwood Send a message via MSN to sherwood
Default Re: In need of help!

Oh sorry i din't relise you might wanna wait a bit then for other members to come on theyy may be more helpful. sorry i wasn;t much help mate.
__________________
my rig: Foxconn M7VMX Series|Intel Core 2 Duo E7200GHz|2.00GB of RAM|500GB Western Digital SATA HDD|500GB Hitachi SATA|500GB Maxtor External|Nvidia GeForce 8 Serise 512MB.|400W power supply.|Windows Vista Ultimate|19" HD Monitor
sherwood is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 06:36 AM   #6
Solid State Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Default Re: In need of help!

Nah sherwood you were a help, i just didnt explain myself well enough, also t-man i dont have access to it at the moment, should soon though, but the fact that i managed to get into the computer like normal before i think might mean its all connected, but ill take a look asap.
Halaji is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 06:38 AM   #7
Site Team
 
T-MAN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 2,058
Default Re: In need of help!

Does the hard drive make amy clicking noises?
__________________
1st Puter - Intel Pent D 3.4GHz, 2 GIG Ram, GeForce 9800GT, Windows 7 Home.
2nd Puter - AMD Athlon Dual Core 2.69GHz, 2 GIG Ram, GeForce 7600GT, XP Home.
Lappy - Intel Dual Core 1.73GHz, 2 GIG Ram, Vista Home Premium.
Piss off George Monks = gmcrepair? YES, YES it was.
Yeah he likes to boost his count.
T-MAN is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 06:40 AM   #8
Solid State Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Default Re: In need of help!

Actually yes it pissed me off big time.
Halaji is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 06:42 AM   #9
Site Team
 
T-MAN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 2,058
Default Re: In need of help!

Well sorry to say, but your hard drive is just about stuffed. I suggest you save any stuff you need to another drive or Cds as soon as possible, as I dont expect it will last long.
__________________
1st Puter - Intel Pent D 3.4GHz, 2 GIG Ram, GeForce 9800GT, Windows 7 Home.
2nd Puter - AMD Athlon Dual Core 2.69GHz, 2 GIG Ram, GeForce 7600GT, XP Home.
Lappy - Intel Dual Core 1.73GHz, 2 GIG Ram, Vista Home Premium.
Piss off George Monks = gmcrepair? YES, YES it was.
Yeah he likes to boost his count.
T-MAN is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 06:43 AM   #10
Solid State Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Default Re: In need of help!

Aww ok =(.
__________________

Halaji is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0