Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-03-2006, 12:15 PM   #11
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 33
Default Re: Need Help

i dunno what to do
__________________

Vaisey is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 12:21 PM   #12
In Runtime
 
Tech N9ne's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 223
Send a message via MSN to Tech N9ne
Default Re: Need Help

yeah im not the biggest computer expert myself so im not to sure i know i had the same problem i just went to my motherboard website and downloaded the drivers off there and everything worked mabey try downloading diffrent sound driver versions other then that im not sure what to do hope this helps
__________________

__________________
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz|2.00 GB DDR2 800mhz|NVIDIA GeForce 8800 GTX OC|Evega Nforce 680 SLI|500 gig HD|
Tech N9ne is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 12:23 PM   #13
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 33
Default Re: Need Help

what other drivers should i dl apart from the sound?
Vaisey is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 12:30 PM   #14
In Runtime
 
Tech N9ne's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 223
Send a message via MSN to Tech N9ne
Default Re: Need Help

i think you might need AC'97 driver try downloading and install that then restart and i will get back to you as soon as possible im at school right now so it might be awhile
__________________
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz|2.00 GB DDR2 800mhz|NVIDIA GeForce 8800 GTX OC|Evega Nforce 680 SLI|500 gig HD|
Tech N9ne is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 12:34 PM   #15
In Runtime
 
Tech N9ne's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 223
Send a message via MSN to Tech N9ne
Default Re: Need Help

go there http://www.techspot.com/drivers/driv...category/10/0/ and look through all the pages and see if there are any for your mobo model
__________________
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz|2.00 GB DDR2 800mhz|NVIDIA GeForce 8800 GTX OC|Evega Nforce 680 SLI|500 gig HD|
Tech N9ne is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 12:36 PM   #16
In Runtime
 
Tech N9ne's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 223
Send a message via MSN to Tech N9ne
Default Re: Need Help

also try running this scan http://www.drivershq.com/default.asp...iodrivers&bn=5 and it might tell you what driver you need and what is it called then look it up on google hope all this helps
__________________
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz|2.00 GB DDR2 800mhz|NVIDIA GeForce 8800 GTX OC|Evega Nforce 680 SLI|500 gig HD|
Tech N9ne is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 12:38 PM   #17
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 33
Default Re: Need Help

tyvm ill try that now
Vaisey is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 12:39 PM   #18
In Runtime
 
Tech N9ne's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 223
Send a message via MSN to Tech N9ne
Default Re: Need Help

Yeah no problem sure hope it is going to help i hate having no sound its not fun. im going to get back to my school work and so on so let me know if it works and ill get back to you later
__________________
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz|2.00 GB DDR2 800mhz|NVIDIA GeForce 8800 GTX OC|Evega Nforce 680 SLI|500 gig HD|
Tech N9ne is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 12:40 PM   #19
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Need Help

Thats all you should have to download.

In relation, since you have Windows XP, it should have automatically configured the sound anyway. Thats what I hate about onboard sound!

Anyway, I did a search on your motherboard, since the BIOS numbers have nothing to do with the sound, and came back with this:

ADI 1980 - ACí97 compliant (3D) audio

I tried to search for a download, but couldnt find any matching.

TRY THIS:

Try going to Add Hardware Wizard in the Control Panel, and get it to do a search.

Remove the drivers already listed for the sound, restart, and then get it to do a scan for new hardware.

Set to find the drivers automatically, and see what it finds. Hopefully, it'll find drivers already on your computer (also try placing Windows CD in) and be abe to install them sucessfully.

If it finds a list, try to find one that corresponds closely to the one your after.

I hope it works.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 12:43 PM   #20
In Runtime
 
Tech N9ne's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 223
Send a message via MSN to Tech N9ne
Default Re: Need Help

yeah that sounds like a good idea sorry i didnt think of that
__________________

__________________
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz|2.00 GB DDR2 800mhz|NVIDIA GeForce 8800 GTX OC|Evega Nforce 680 SLI|500 gig HD|
Tech N9ne is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0