Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-02-2004, 09:37 PM   #1
Beta Member
 
FxlrGirl's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default Need hard drive jumper settings

I have just built my computer. The hard drive has no documentation and the websit is just as good! I have a Asus p4c800e-deluxe mobo, Samsung spinpoint sp1614c 160gb SATA hard drive, 1gb ram. The bios is showing the drive at 3rd slave, there are no other drives. The only instructions show the jumper area for factory use only. If anyone can offer a suggestion, I would be extremely happy. I really do not want to have to go jumper by jumper to solve this myster. Thank you in advance!
__________________

FxlrGirl is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 12:11 AM   #2
In Runtime
 
skunx710's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 289
Default Re: Need hard drive jumper settings

sounds like you have the hdd on the wrong ide contoller for starters. If its a newer drive it has jumper settings on it, you need to look a little better, or go jumper to jumper.
__________________

skunx710 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 12:16 AM   #3
Daemon Poster
 
Morpheus's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,073
Default Re: Need hard drive jumper settings

Yeah try on top of the HDD
__________________
Athlon 64 3.500 90nm Winchester Core (overclocked to 3.800)
Asus A8V Rev.2 Deluxe Corsair 2x512MB DDR XMS3200XL Platinum TwinX
HIS ATI Radeon 9800 Pro 128MB DDR IceQ TV-Out/DVI
Sound Blaster Live 2x SATA 200GB WD Hard Drives SX1040BII Black Performance Series II SOHO File Server 430W PSU
Creative Inspire 5.1 P580 Speakers Sharp LL-172G 17" LCD Monitor - Black
Morpheus is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 10:37 AM   #4
Beta Member
 
FxlrGirl's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default Hard drive is plugged into SATA

The bios is showing floppy as 2nd master, SATA 3rd master and the primary master is the CD atapi incompatible. I may have to flash my bios to update it to recognize SATA. Other people who have bought the Samsung 160 SATA hd have had the same problem (mobo not recognizing hd). My hd is using a SATA Cable into the Sata-0 slot. It is suppose to NOT have to use jumpers, etc, but the mobo is not seeing the SATA. For now, I guess I will go flash the bios. Will post back what happens. Thanks for your opinions.
FxlrGirl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0