Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-21-2006, 03:09 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 204
Default my psu slowing me down ???

i have a 400watt psu thats running all my stuff see sig can only o/c so far so i was woundering if my psu is maybe slowing me down and if its time for a new one ?
__________________

__________________
venice 939 amd64 3500(2.5)/1 gig of gigaram 2x512/msi k3n sli motherboard/120 GB segate/80 GB/sound blaster live 24-bit/Logitec x-530/xfx 7800gt 256 475-1.1/3dmark05 7598 (jumped from 7575 to 7598 just by going from 400w to 500w psu :) )
golfer07 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2006, 03:32 PM   #2
Golden Master
 
ISOwner's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 12,208
Default Re: my psu slowing me down ???

I don't see how a PSU can slow things down. They just provide power to your components. The 7800GT's draws a lot of power when used. Didn't the system requirements state something like 450watt or something for a 7800GT card? I forgot.
__________________

__________________
*Fact: Microsoft Window's Blue Screen of Death vs Computerforums.org's White Screen of Death. Which is worse?
ISOwner is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2006, 03:35 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 204
Default Re: my psu slowing me down ???

on some they do but mine didnt say that.
__________________
venice 939 amd64 3500(2.5)/1 gig of gigaram 2x512/msi k3n sli motherboard/120 GB segate/80 GB/sound blaster live 24-bit/Logitec x-530/xfx 7800gt 256 475-1.1/3dmark05 7598 (jumped from 7575 to 7598 just by going from 400w to 500w psu :) )
golfer07 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2006, 04:05 PM   #4
Golden Master
 
ISOwner's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 12,208
Default Re: my psu slowing me down ???

Let me look up mine. Yeah, it says minimum of 450 watt power supply is needed to run my version of the 7800GT. The XFX versions say 400 watts. You should be ok with what you have. Try doing some disk cleanups and defrag. It should speed it up a bit.
__________________
*Fact: Microsoft Window's Blue Screen of Death vs Computerforums.org's White Screen of Death. Which is worse?
ISOwner is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2006, 04:17 PM   #5
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: my psu slowing me down ???

it could be the psu. Since when u oc the parts consume more power, and that means that the power supply needs to give it more power.
Atleast that's what I think.
__________________
0_o
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2006, 04:48 PM   #6
In Runtime
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 204
Default Re: my psu slowing me down ???

ya i think your right mama and i kinda wanna get a new one that is sli certified so ya thx for the help guys
__________________

__________________
venice 939 amd64 3500(2.5)/1 gig of gigaram 2x512/msi k3n sli motherboard/120 GB segate/80 GB/sound blaster live 24-bit/Logitec x-530/xfx 7800gt 256 475-1.1/3dmark05 7598 (jumped from 7575 to 7598 just by going from 400w to 500w psu :) )
golfer07 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0