Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-08-2009, 11:25 PM   #1
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default My new computer is not behaving correctly.

Well it has not been more than a week that I got my new motherboard and since the second I assembled it, it has not been working correctly. After 3 days and many burnt DVD's, I realized the second stick of RAM was dead. After removing it, W7 installation went as planned. I soon installed Mozilla Firefox and that too did not go as smoothly as I had planned and got many false downloads. After installing my wireless adapter, my internet starts to drop out at least 10-20 times a day requiring a restart to reconnect. Next and last, my favorite game quits during the middle when anything gets too intense. The game is not I high resorce game and I have played much larger maps with more players with more ships on much weaker machines and I have never had any problem like this. The game then has to be restarted to run again and it continues to do frequent shutdowns.

For lack of a better explanation, I think I'd better try reinstalling Windows 7 or RMA'ing my motherboard. But before I do anything, do I have any other options or things that could be causing my problems?
__________________

__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 11:47 PM   #2
In Runtime
 
ErdricK's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 326
Default Re: My new computer is not behaving correctly.

As far as your wireless problems.....I dont think that is related to your mother board. Since I have installed Windows 7 from XP my wireless drops every 10 min and requires a restart. I have given up on it and went with wired internet and now I have no problems.
__________________

__________________
Say what you will about the Ten Commandments, you must always come back to the pleasant fact that there are only ten of them.
ErdricK is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 11:50 PM   #3
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: My new computer is not behaving correctly.

I use W7, and my computers works fine.

Try disconnecting everything, then reconnect them. If that doesnt work, then I guess reinstall windows?

Is there another board you can try?
__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 11:50 PM   #4
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: My new computer is not behaving correctly.

Quote:
Originally Posted by ErdricK View Post
As far as your wireless problems.....I dont think that is related to your mother board. Since I have installed Windows 7 from XP my wireless drops every 10 min and requires a restart. I have given up on it and went with wired internet and now I have no problems.
Strange thing is my other problems all seem to have come at a strange time. My sister's wireless adapter with the exact same OS as mine and her's works perfectly.

Quote:
Originally Posted by Teny View Post
I use W7, and my computers works fine.

Try disconnecting everything, then reconnect them. If that doesnt work, then I guess reinstall windows?

Is there another board you can try?
I've tried all of that. And I don't have another motherboard to use.
__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 01:43 AM   #5
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: My new computer is not behaving correctly.

I bet a Q6600 and an EVGA 750i sounds pretty good right now, haha.

Sounds like your board. But it maybe your processor. Try using another one from another machine.
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0