Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-26-2010, 01:59 AM   #1
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default My computer won't POST.

So I switched my case, and added a couple of fans. I turn it on, and it won't POST. Any guesses?

EDIT - All the fans spin BTW.

EDIT2 - Tried taking all my drives out, nothing.

EDIT3 - Cleared CMOS, nothing.

EDIT4 - Unlplugged the cord, pressed power for 30 sec, nothing.

EDIT5 - Tried using my other 8800GT, nothing.

EDIT6 - Tried reseating my RAM, nothing.
__________________

__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:14 AM   #2
Golden Master
 
sniperviper21's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 5,438
Default Re: My computer won't POST.

make sure your 24pin and 4pin is pushed in all the way, make sure your jumpers are right, and the mobo to front panel connections are right.
__________________

__________________
You got to have a Fiddle in the band!
sniperviper21 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:17 AM   #3
Daemon Poster
 
Legodude522's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Texas
Posts: 1,303
Default Re: My computer won't POST.

Try running it with the bare minimum components. No graphics card, no drives, only use 1 stick of memory and then try swamping the memory stick. Make sure everything is plugged in securely and is plugged in. I guess the next step would be to try another PSU.
__________________
PC: Intel i7 4790K, 16gb RAM, MSI R7 250 2gb
Phone: Apple iPhone 6s 64gb
Handheld Games: Nintendo 3DS XL, Tapwave Zodiac 2, GamePark Holdings GP2X F100
Legodude522 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:25 AM   #4
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: My computer won't POST.

Quote:
Originally Posted by sniperviper21 View Post
make sure your 24pin and 4pin is pushed in all the way, make sure your jumpers are right, and the mobo to front panel connections are right.
Didn't seem to work.

Quote:
Originally Posted by Legodude522 View Post
Try running it with the bare minimum components. No graphics card, no drives, only use 1 stick of memory and then try swamping the memory stick. Make sure everything is plugged in securely and is plugged in. I guess the next step would be to try another PSU.
Haven't tried it yet. Quick question though, with no graphics, how do I know if it's starting normally?
__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:31 AM   #5
Golden Master
 
sniperviper21's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 5,438
Default Re: My computer won't POST.

onboard GPU...
__________________
You got to have a Fiddle in the band!
sniperviper21 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:32 AM   #6
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: My computer won't POST.

I don't have an onboard video.
__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:34 AM   #7
Golden Master
 
sniperviper21's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 5,438
Default Re: My computer won't POST.

Quote:
Originally Posted by Teny View Post
I don't have an onboard video.
then use a crapper PCI gpu card
__________________
You got to have a Fiddle in the band!
sniperviper21 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:46 AM   #8
In Runtime
 
Join Date: May 2005
Location: C
Posts: 401
Default Re: My computer won't POST.

My computer wouldn't post either and I was on the verge of RMAing almost every component in my build when I decided to swap the position of my ram sticks from slots 1+2 to 3+4. That fixed it, and unfortunately while one of the ram slots on my mobo is bad altogether, but I don't have the inclination to RMA it, because it works fine.
Marshillboy is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:47 AM   #9
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: My computer won't POST.

Don't have access to one (PCI graphics).
If my motherboard still has a blue light that signifies it has power, does that mean it's still good?
__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:48 AM   #10
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: My computer won't POST.

N00b question, but did you put the little brass standoffs under the mobo?
__________________

foothead is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0