Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-13-2007, 02:51 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 95
Default is my bios bad?

my computer latley it does this thing where windows is running fine...
and all the sudden my hard drive will click, and it will freeze and i reset and it works fine..... ive used 2 other hard drives and got the same thing....

but the thing is, when my bios is set oem, it will run fine...
but once i change even boot order or core voltage or what not, just change one thing, and exit and save... it will not boot up.... anyone ever heard of this?
__________________

Amd64 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2007, 04:53 AM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,629
Send a message via AIM to ߧ∩H♠H䎀
Default Re: is my bios bad?

Well I can see it not posting if you change the core voltage to a incorrect setting. As for the boot order it should have a problem unless your setting a boot device first that doesn't have a OS on it. What type of motherboard do you have?
__________________

ߧ∩H♠H䎀 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2007, 07:30 AM   #3
Site Team
 
root's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 8,006
Default Re: is my bios bad?

your BIOS isn't bad IMO.

make sure that your settings that you're trying to input are actually valid.

when you say OEM do you actually mean auto detect? (on a lot of boards restore to default is actually restore to auto detect).

are you trying to over clock the system and then finding it's unstable, if this is the case, try not clocking it so high.
__________________
I didnt fight my way to the top of the food chain to be a vegetarian
Im sick of people saying 'dont waste paper'. If trees wanted to live, they'd all carry guns.
"The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; The inherent vice of socialism is the equal sharing of miseries."
root is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2007, 11:22 AM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 95
Default Re: is my bios bad?

the motherboard is a dfi lanparty.....
and it is not the setting i choose.... that was just an example......
even if i just go into the bios and enable usb keyboard and thats it... it wont load up into windows...


anytime i change the bios from anything other than a fresh reset it wont boot
cant even change my boot priority to the hd as first boot device
Amd64 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2007, 11:28 AM   #5
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: is my bios bad?

hmmm... sounds to me like either a motherboard or a bios problem.

what chipset is that motherboard? i'm not too familiar with the lanparty itself, but maybe the chipset.

if it is a 680 chipset then make sure you have atleast the p23 version of bios.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0