Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-23-2005, 05:28 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 12
Unhappy My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

I bought all new parts for a desktop computer, put it all together and put the windows xp professional cd. It starts with the IDE scan and detects the drives. After a 20 sec pause, it detects the windows cd in the drive and starts to load the windows files. 5-10 min later, I get a blue error screen. The error says that widows was stoped to prevent damage to my computer (error 000000...7B) and other stuff like possible virus or damaged hard drive. If I restart and start again, it goes to a black screen with a small blinking white dash right after the IDE scan. It never goes to the windows installation again. I went back to the store and replaced the hard drive with a different brand and the same thing happened all over again. Now, I'm just staring at a black screen with a small blinking white dash. I wasted a lot of time picking and putting all the parts together and getting help from friends for nothing . Please help if you have an idea what part is messing up.
__________________

terrynad is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2005, 06:34 PM   #2
In Runtime
 
acekrn's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 315
Default Re: My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

do you have a legit copy of windows xp? cuz my friend tried installing a burnt version and it messed up... with something like that on the blue screen
__________________

__________________
Asus K8V-X Motherboard
AMD 64 3000+ @ 2.0Ghz
OCZ PC3200 DDR-RAM 1Gb + 2x 512Mb
Ati Radeon x850xt, Soundblaster Audigy ZS 2
Maxtor S-ATA 60 Gig + 200 Gig Harddrives
NEC 19inch 8ms 800:1 ratio LCD1970gx
acekrn is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2005, 07:51 PM   #3
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

Just make sure HDD in properly. Make sure jumper switch in right place.
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2005, 08:16 PM   #4
In Runtime
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 217
Default Re: My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

Bad ram tends to cause this... try swapping our the ram and see if that fixes it. Good luck!
aaron12345 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2005, 10:02 PM   #5
Daemon Poster
 
BigLu's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,140
Send a message via AIM to BigLu
Default Re: My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

My ram did that to mee, like aaron12345 said, check that.
__________________
E8400
HD 4870
4GB DDR2
BigLu is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2005, 10:29 PM   #6
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

Take our pic! either it's a bad RAM, in which copies file and corrupts some

Either your CD is illegit
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 01:51 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 12
Default Re: My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

Well I solved the problem by taking out the hard disk and installing windows on it on a different computer. I used the same cd so I don't think that was the problem. Everything works perfectly now that I put the hard disk back. I have no idea what the problem was. Could it be some issue with my motherboard that prevented a fresh installation?
terrynad is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 02:14 PM   #8
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

See!! What did I say "Make sure the HDD is in properly" hehe
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 03:13 PM   #9
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

It can be your RAM
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 04:24 PM   #10
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: My all new parts desktop blue error screen at XP installation (please help)

Yes I suppose, were all friends anyway, it isan't a competition to see who can give the best solution
__________________

joxley1990 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0