Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-29-2008, 10:09 PM   #1
Fully Optimized
 
wol-va-rine's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,104
Default my 4850 review...

wow, I am now 4850fied...

let me begin by saying that I am very lazy and wanted to get up and running quickly, so I didn't uninstall my NV drivers...

first, I physically installed the card, I had to move one of my hard drives so that it would fit, but this was no big deal because I have a big case (Aerocool Extremengine 3T), I booted up to a ginormous freaking screen, (800x600?), I then installed the 4850 drivers that I had downloaded from the internet and put in my set up folder on one of my storage drives...

I did the fan fix in my profiles (I created two, one runs the fan at 50% which is amazingly inaudible, to the point where I kept putting my ear to my case to see if it was even on and the other runs the fan at 75%, loud as a hair dryer)...

I activated ATI overdrive and tried auto tune, my gpu clock is now 690mhz (625 stock) and my memory clock is 1100mhz (750 stock), I tried to register my 4850 (you know, the actual card that they sent me) and had to register it as an "other product" in the Radeon line of cards because it only listed up to the 3870...

anyway, my 2GBs OCZ is also chugging along, and the hair dryer has my 4850 running at a reasonably cool 42, it gets up to about 50 when the fans are at 50%...

conclusion...? this is a very easy install, a great card and yes...

I have a boner...
__________________

__________________
MY INTARDNET BEAST ■ Antec 300 ■ Q6600 B3, 2.8GHz @ 1.325v ■ MSI X48C Platinum ■ Kingwin XT-1264 ■ Visiontek HD 4870 512MB ■ 4x1GB Transcend aXeRam DDR3-1800 @ 1400MHz ■ WD Raptor (160GB) ■ Western Digital (250GB) ■ Samsung (640GB) ■ Seagate (500GB) ■ WD Caviar Green (1TB) ■ OCZ ProXStream 1kw ■ Sound Blaster X-Fi Platinum ■ JVC HA RX900 ■

ME ■ I am bald and my head is lumpy...fear me ■
wol-va-rine is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 10:29 PM   #2
BSOD
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 230
Default Re: my 4850 review...

Somewhat disgusting and yet, informative! Grats on your new video card!
__________________

dakxxus is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 10:32 PM   #3
Fully Optimized
 
wol-va-rine's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,104
Default Re: my 4850 review...

Quote:
Originally Posted by dakxxus View Post
Somewhat disgusting and yet, informative! Grats on your new video card!
indeed, I'm thoroughly disgusted with myself, and yet...

it won't go away...
__________________
MY INTARDNET BEAST ■ Antec 300 ■ Q6600 B3, 2.8GHz @ 1.325v ■ MSI X48C Platinum ■ Kingwin XT-1264 ■ Visiontek HD 4870 512MB ■ 4x1GB Transcend aXeRam DDR3-1800 @ 1400MHz ■ WD Raptor (160GB) ■ Western Digital (250GB) ■ Samsung (640GB) ■ Seagate (500GB) ■ WD Caviar Green (1TB) ■ OCZ ProXStream 1kw ■ Sound Blaster X-Fi Platinum ■ JVC HA RX900 ■

ME ■ I am bald and my head is lumpy...fear me ■
wol-va-rine is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 10:47 PM   #4
Daemon Poster
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 766
Default Re: my 4850 review...

Quote:
Originally Posted by wol-va-rine View Post
indeed, I'm thoroughly disgusted with myself, and yet...

it won't go away...
....

Imagine what happened when I received my 4870s in the mail....

I love my 4870s to death, did the fan fix as well, 50% is audible, but not too loud, and they run @ 43C on idle, and about 55C on load, so that's fine.
__________________
ASUS Rampage Formula X48, 4GB Corsair Dominator DDR2 900, Intel X3350 @ 3.6ghz, 300GB VelociRaptor, 500GB Barracuda, 2x 4870HD 790/1100, 850W Zalman PSU, Antec P182
aowen416 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 10:58 PM   #5
In Runtime
 
toole's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 263
Default Re: my 4850 review...

I am not as impressed by my dual 4870's at the moment..


I wonder if I'm doing something wrong ;p
__________________
Intel Core 2 Duo E8400 ** Intel ASUS P5Q-E 775 ** G.SKILL 4GB DDR2 1066 ** SAMSUNG Spinpoint F1 750GB ** Sapphire HD 4870-Cross-Fire-Diamond HD 4870 ** GIGABYTE 3D Aurora 570 ** 24" BenQ 5ms(1920x1200) LCD ** Vista64
toole is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 10:59 PM   #6
Fully Optimized
 
wol-va-rine's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,104
Default Re: my 4850 review...

Quote:
Originally Posted by aowen416 View Post
....

Imagine what happened when I received my 4870s in the mail....

I love my 4870s to death, did the fan fix as well, 50% is audible, but not too loud, and they run @ 43C on idle, and about 55C on load, so that's fine.
believe me, if I had the extra $140 I would've bought the 4870, but truthfully the 4850 is probably overkill for me, I got it mostly for video, but now that I have it I may try to start playing some more games...

and no, I don't really have a boner, I was just joking...
__________________
MY INTARDNET BEAST ■ Antec 300 ■ Q6600 B3, 2.8GHz @ 1.325v ■ MSI X48C Platinum ■ Kingwin XT-1264 ■ Visiontek HD 4870 512MB ■ 4x1GB Transcend aXeRam DDR3-1800 @ 1400MHz ■ WD Raptor (160GB) ■ Western Digital (250GB) ■ Samsung (640GB) ■ Seagate (500GB) ■ WD Caviar Green (1TB) ■ OCZ ProXStream 1kw ■ Sound Blaster X-Fi Platinum ■ JVC HA RX900 ■

ME ■ I am bald and my head is lumpy...fear me ■
wol-va-rine is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 11:13 PM   #7
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: my 4850 review...

haha. rather funny review man, i should have a boner sometime this week when i recieve my 4870. sucks that ill get it at work, but at least ill brag to the co-workers about it
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 04:58 AM   #8
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: my 4850 review...

Quote:
so I didn't uninstall my NV drivers...
You need to do that.
Quote:
I am not as impressed by my dual 4870's at the moment..
What drivers do you have installed?
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 08:23 AM   #9
In Runtime
 
toole's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 263
Default Re: my 4850 review...

Quote:
Originally Posted by worshipme View Post
You need to do that.

What drivers do you have installed?
8.7 :/
__________________
Intel Core 2 Duo E8400 ** Intel ASUS P5Q-E 775 ** G.SKILL 4GB DDR2 1066 ** SAMSUNG Spinpoint F1 750GB ** Sapphire HD 4870-Cross-Fire-Diamond HD 4870 ** GIGABYTE 3D Aurora 570 ** 24" BenQ 5ms(1920x1200) LCD ** Vista64
toole is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 12:41 PM   #10
Fully Optimized
 
wol-va-rine's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,104
Default Re: my 4850 review...

Quote:
Originally Posted by worshipme View Post
You need to do that.

What drivers do you have installed?
meh, I'll wait until it gives me problems, it's running fine right now...

the stock speeds are pretty tame, 625gpu clock and 750 memory clock, it's at 690 gpu and 1100 memory now...
__________________

__________________
MY INTARDNET BEAST ■ Antec 300 ■ Q6600 B3, 2.8GHz @ 1.325v ■ MSI X48C Platinum ■ Kingwin XT-1264 ■ Visiontek HD 4870 512MB ■ 4x1GB Transcend aXeRam DDR3-1800 @ 1400MHz ■ WD Raptor (160GB) ■ Western Digital (250GB) ■ Samsung (640GB) ■ Seagate (500GB) ■ WD Caviar Green (1TB) ■ OCZ ProXStream 1kw ■ Sound Blaster X-Fi Platinum ■ JVC HA RX900 ■

ME ■ I am bald and my head is lumpy...fear me ■
wol-va-rine is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0